Hlavní obsah

Program US Open: Štěpánek chce titul ve čtyřhře, Williamsovou ve finále čeká Azarenková

US Open pomalu vrcholí. V neděli se rozčísne finále ženské dvouhry a mužské čtyřhry, v němž nastoupí český tenista Radek Štěpánek v tandemu s Indem Leanderem Paesem. Proti nim se postaví rakousko-brazilské duo Peya-Soares. O titul mezi ženami se utká stejně jako v minulém roce Američanka Serena Williamsová s Běloruskou Viktorií Azarenkovou.

Foto: Adam Hunger, Reuters

Úspěšná dvojice Leander Paes (vlevo) a Radek Štěpánek.

Článek

Český daviscupový reprezentant Radek Štěpánek si po loňské vítězné jízdě na Australian Open dělá chutě na druhý grandslamový triumf ve čtyřhře. V tandemu se svým tradičním kolegou Leanderem Paesem se utká s Rakušanem Alexandrem Peyou a Brazilcem Brunem Soaresem, kteří hrají své první grandslamové finále.

Česko-indická dvojice v cestě do závěrečného klání přehrála světové suverény ve čtyřhře bratry Bryanovy 3:6, 6:3, 6:4, čímž jim oplatila prohru z loňského finále US Open. Peya se Soaresem porazili chorvatsko-brazilské duo Dodig a Melo 7:5 a 6:4.

Williamsová je proti Azarenkové favoritkou

Světová jednička Serena Williamsová hraje ve skvělé formě. Ve Flushing Meadows letos neztratila ani set a svým soupeřkám rozdala už pět „kanárů". S dvojkou žebříčku Viktorií Azarenkovou bude ve finále zápolit o svůj 17. grandslamový titul a pátý na US Open. Do boje o titul Američanka postoupila přes pátou nasazenou Číňanku Li Na, kterou vyřadila po setech 6:0 a 6:3

O poznání snazší cestu měla do finále běloruská tenistka Azarenková. Vítězka Australian Open posledních dvou let soupeřila až s 81. hráčkou žebříčku Italkou Pennettaovou, která za dva sety udržela své podání pouze jedinkrát a Bělorusce k výhře 6:4 a 6:2 významně dopomohla.

Williamsová má ve vzájemných zápasech s Azarenkovou bilanci 12:3. Na druhou stranu dva ze tří jejich letošních soubojů ovládla Běloruska. Favoritkou na vítězství je i tak Američanka.

Nedělní program US Open
Kurt Arthura Ashe (začátek 18:30 SELČ):
Štěpánek, Paes (4-ČR, Ind.) - Peya, Soares (2-Rak./Braz.)
Kurt Arthura Ashe (začátek 22:30):
S. Williamsová (1-USA) - Azarenková (2-Běl.)

Reklama

Související témata: