Hlavní obsah

Chlapec to bude mít drahý, vtipkoval Berdych o Štěpánkově zpoždění

Praha

Radek Štěpánek se na US Open dostal do finále čtyřhry, a tak nestihl nedělní sraz českých tenistů před pražským semifinále Davisova poháru s Argentinou. Výběr kapitána Navrátila si pak dělal legraci, že českou dvojku čeká za pozdní příjezd trest.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Český tenista Tomáš Berdych na srazu českého daviscupového týmu před pražským semifinále s Argentinou.

Článek

„Chlapec to bude mít drahý," usmíval se pátý hráč světa Tomáš Berdych na dnešním setkání s médii. Do peněženky ovšem Štěpánek nebude muset sáhnout, Berdych na parťáka vymyslel jiný úkol: „Musí udělat jeden a půl bodu."

Očekává se, že Berdych a Štěpánek odehrají v O2 aréně všechny důležité zápasy. Pokud Štěpánek vyhraje dvouhru a uspěje ve čtyřhře s Berdychem, který by měl přinést další bod ze své dvouhry, pak tenisté postoupí znovu do finále.

Berdych a Štěpánek = Zlatá kombinace

„Žádná milejší komplikace než hrát finále grandslamu neexistuje. Od té doby, co jsem tady prohrál singla, tak je to pro mě příprava na Davis Cup. Pro mě je to, dá se říci, tréninkový turnaj," řekl Štěpánek v lehkém tónu Radiožurnálu. Aklimatizace se nebojí. „Tyhle věci mám hodněkrát za sebou. Mám svou rutinu, abych byl připraven."

Právě Berdych a Štěpánek jsou hlavními strůjci úspěchů českého daviscupového týmu posledních let. V roce 2009 hráli tenisté finále a loni po dlouhých 32 letech získali pro Českou republiku slavnou „salátovou mísu" po výhře ve finále nad Španěly.

Reklama

Související témata: