Hlavní obsah

Štěpánek měl nervy kvůli zapomenuté tašce, ale nakonec ho přivítali jako Rockyho

Marek BurkertPrávo

Jen co vkročil do haly, hned měl husí kůži. Vítěz US Open ve čtyřhře Radek Štěpánek se v nejkratším možném čase přesunul z New Yorku za daviscupovými parťáky, kteří se chystají na semifinále s Argentinou. A v O2 areně ho vítala i hudba z filmu Rocky.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Radek Štěpánek (vlevo) pod dohledem svého kouče Petra Kordy na prvním tréninku českého týmu před semifinále Davisova poháru s Argentinou.

Článek

Žádné velké oslavy ale nejspíš neproběhly, že?

Pospíchal jsem po utkání na letadlo a taky jsem musel na dopingovou zkoušku a trochu se postarat o tělo.

Cesta proběhla v pohodě?

Moc nechybělo, abych tu dneska nebyl, protože jsem si v areálu zapomněl tašku s pasem, počítačem, peněženkou, no prostě se vším. Ve čtvrt na sedm jsem to zjistil na letišti a v sedm zavírali check-in. Takže docela nervy, ale naštěstí pomohli na US Open, tašku našli, dali řidičovi a ten ji dovezl za pět minut před zavřením...

Stačil jste si aspoň trochu zdřímnout v letadle?

Byl jsem docela rozpumpovaný kvůli té tašce a hrály v tom taky roli emoce. První půlku letu jsem chtěl spát. Pak jsem se najedl, podíval se na film a pak jsem až usnul.

Vybavil jste si po příjezdu do Prahy atmosféru loňského finále?

Husí kůže mi naskočila hned při vstupu do haly, to tady jinak ani nefunguje. Už se moc těším, až si bouchnu a jsem rád, že jsem se k týmu dostal nejrychleji, jak to šlo.

Kapitán Navrátil si pochvaloval, v jaké vás viděl formě, takže jaká je vaše fyzička?

Fyzicky je to zatím dobré, ale večer to asi přijde. Nejhorší je pro mě vrátit se z Ameriky, odjinud mi to nevadí, ale doufám, že to bude bez problémů a bude se mi vstávat v pohodě. Nejdůležitější je snažit se neusnout do večera a ráno vstávat v půl osmé a najet na svůj režim. Cvičení a běhání proběhne jako všude jinde a během dvou tří dnů si to sedne.

Zvýšil jste si v New Yorku sebevědomí?

Určitě, pro mě je to krev do žil. Kdyby mi někdo před půl rokem, kdy jsem si nebyl pravou rukou ani schopen vyčistit zuby, řekl, že tady budu stát s grandslamovým titulem, tak bych mu jenom těžko uvěřil. Je to velká motivace a důkaz, že rozhodnutí, která jsem udělal, mi pomohla. Já jsem se nikdy nevzdával, vždycky jsem bojoval, i když věci nešly a tohle je odměna.

V pátek na dvouhru budete připravený?

Pevně v to věřím.

Objevil se tu s vámi i kouč Petr Korda, stálo vás to hodně přemlouvání, aby přijel?

Já ho nepřemlouval, je tady kvůli svým blízkým, dcera Jessica hraje (golfové) turnaje v Evropě, takže je tady celá rodina. Pro mě je to výjimečná situace, ale já budu dál fungovat s týmem. Na zápase samotném už Petr nebude.

Je to velká motivace zahrát si třetí finále Davis Cupu během pěti let?

Jistě, ale když to řeknu přesně, tak jsme od něj tři body daleko. Finále, ať už Davis Cupu nebo grandslamu, vám ale nikdy nezestárnou. Dám se dohromady a budeme se společně snažit.

Tomáš Berdych tvrdil, že na povrchu, jaký je v O2 areně, hrajete svůj nejlepší tenis, souhlasíte?

Doufám, že to podepíšu o víkendu. Jsem zvědavý, jestli to bude stejné jako proti Španělsku. Jakmile ale vlezu na kurt a mám střechu nad hlavou, tak se cítím dobře.

Reklama