Hlavní obsah

Pomoc nepotřebuju, odmítla Kvitová nabídku Navrátilové

Tenistka Petra Kvitová zkouší novou cestu, jak se vrátit na vrchol své kariéry. Třiadvacetiletá hráčka z Fulneku se ale rozhodla odmítnout nabídku na pomoc od Martiny Navrátilové. Sama šestapadesátiletá legenda tenisu to řekla v rozhovoru pro Radiožurnál.

Foto: Sean Dempsey, ČTK/AP

Bývalá tenistka Martina Navrátilová

Článek

„Nabídla jsem jí pomoc, ale zatím nechce nic," řekla Navrátilová, která žije ve Spojených státech amerických, kde nedávno skončil poslední grandslamový turnaj sezóny US Open. Na tom Kvitová vypadla už ve 3. kole s domácí Alison Riskeovou.

Českou fedcupovou reprezentantku ale opakovaně trápily zdravotní potíže, hlavně zvýšená teplota. „Tady měla potíže fyzické, s tím se nedá nic dělat. Měla smůlu, že onemocněla," litovala Navrátilová, která na turnaji společně s Australankou Rennae Stubbsovou vyhrála čtyřhru veteránek.

Když se zeptá na radu, pomůžu, vzkazuje Navrátilová

I když její pomoc Kvitová zatím odmítá, Navrátilová na ni nezanevřela. „Když se zeptá na radu, tak jí ráda pomůžu," dodala Navrátilová, která podobně jako Kvitová vyhrála Wimbledon v jednadvaceti letech.

Kvitová kromě Wimbledonu vyhrála v roce 2011 Turnaj mistryň, Fed Cup a další čtyři turnaje. Na světovém žebříčku vystoupala na druhé místo a očekával se její útok na první příčku. Místo toho se ale začala pomalu propadat, až na začátku tohoto týdne opustila elitní desítku.

Experti Kvitové nejčastěji vytýkají nedostatečnou fyzickou kondici a špatný pohyb po dvorci. Nejlepší česká hráčka se proto rozhodla oslovit kondičního trenéra Marka Všetíčka. Absolvovat by měla i komplexní lékařské vyšetření, aby mohla společně se svým týmem předcházet zdravotním potížím.

Reklama

Související témata: