Hlavní obsah

Bývalý český tenista Damm bude trénovat Slováka Kližana

Praha

Bývalý český tenista Martin Damm povede na okruhu ATP v roli trenéra Slováka Martina Kližana. Jednačtyřicetiletý někdejší vynikající deblista a vítěz US Open z roku 2006 se podle slovenského listu Šport dohodl s aktuální slovenskou jedničkou na roční spolupráci.

Článek

Společnou premiéru si odbudou příští týden na turnaji v Petrohradu, na kterém bude čtyřiadvacetiletý Kližan obhajovat loňský titul. Ve světovém žebříčku mu momentálně patří 65. místo.

Damm se s hráčskou kariérou rozloučil v roce 2011 na US Open. Na newyorském grandslamu oslavil i největší tenisový úspěch, když tu v roce 2006 vybojoval s Indem Leanderem Paesem titul ve čtyřhře. Liberecký rodák a bývalý daviscupový reprezentant patřil dlouhá léta k elitním světovým deblistům. Ve čtyřhře vyhrál čtyři desítky turnajů, ve dvouhře byl Damm nejvýše na 42. místě světového žebříčku.

Kližan, jenž byl vloni na okruhu ATP zvolen nejlepším nováčkem roku, se po letošním Wimbledonu rozešel s Karolem Kučerou, s nímž spolupracoval téměř tři roky. Nedávno rovněž po šesti letech vyměnil i kondičního trenéra.

Reklama

Související témata: