Hlavní obsah

Nadal i Djokovič hrají krátce po finále US Open Davis Cup

Bělehrad

Vítěz US Open Rafael Nadal i poražený finalista Novak Djokovič jsou připraveni nastoupit v Davisově poháru. Zatímco Djokovič chce dovést Srby do finále, v kterém by mohli hostit Čechy, Nadal odmítl soukromé letadlo a linkou přiletěl ve středu do Madridu, aby pomohl Španělům v baráži s Ukrajinou.

Foto: David Goldman, ČTK/AP

Novak Djokovič chce dovést Srby do finále Davisdova poháru.

Článek

Srbové hrají v Bělehradu s Kanadou a první hráč světa Djokovič se v páteční dvouhře střetne s Vaskem Pospisilem, hráčem s českými kořeny. "S časem už jsem se srovnal a jsem připraven hrát co nejlépe," řekl Djokovič po losu. "Pro Novaka je vždy ctí hrát za Srbsko, to všichni vědí," řekl kapitán Srbů Bogdan Obradovič.

Na antuce jsou Srbové proti Kanadě, která v 1. kole vyřadila nečekaně Španělsko a hraje své první semifinále v historii, favority. Jedničkou hostů je Milos Raonic, který se pokusí první den bodovat proti Janku Tipsarevičovi. "Prožíváme letos nádherný příběh a ještě ho nechceme skončit," řekl kapitán Kanady Martin Larendeau.

Nadal si zvyká na antuku

Od pátku do neděle se v Davisově poháru představí vedle Djokoviče i Nadal. Vítěz letošního Roland Garros a US Open slíbil, že pomůže týmu v baráži a po pondělním náročném finále v New Yorku si doma zvyká na antuku. Dokonce odmítl soukromé letadlo. "Není vhodná doba, aby mi stát tohle platil," řekl.

Druhý hráč světa se v pátek utká se Sergejem Stachovským. Nadal o svém startu i přes náročný program prý ani trochu nepochyboval. "Pokud jsem fit, tak se vždycky snažím být v týmu a přinést vítězný bod," řekl Nadal, který loni chyběl v Praze kvůli zraněnému koleni ve finále proti českým tenistům a jeho body chyběly. Nicolás Almagro dvakrát prohrál a Tomáš Berdych s Radkem Štěpánkem slavili titul.

Sedmadvacetiletý Nadal má v Davis Cupu vynikající bilanci ve dvouhře. Prohrál jen svůj první zápas v soutěži v roce 2004 s Jiřím Novákem a dalších 20 vyhrál.

Z elitní trojky světového žebříčku zasáhne v pátek do bojů v baráži Davisova poháru i Andy Murray. Británii povede do boje proti Chorvatům a jeho soupeřem bude v Umagu nadějný šestnáctiletý Borna Čorič.

Los semifinále Davisova poháru:
Srbsko - Kanada (Bělehrad, antuka):
Pátek (16:00):
Djokovič - Pospisil
Tipsarevič - Raonic
Sobota (16:00):
Zimonjič, Bozoljac - Nestor, Dancevic
Neděle (14:00):
Djokovič, - Raonic
Tipsarevič - Pospisil

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 3 : 4 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 3 : 4 probíhá Živě
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori