Hlavní obsah

Radek chtěl, abych přišla. Kvitová fandí Štěpánkovi na Davis Cupu

Praha

S novým kondičním koučem Markem Všetíčkem maká na fyzičce, a tak je pro nejlepší českou tenistku Petru Kvitovou návštěva Davis Cupu příjemným odreagováním, ale i odpočinkem od všemožných sprintů, výklusů a posilovacích cvičení. V neposlední řadě však třiadvacetiletá hráčka povzbuzuje proti Argentině svého přítele Radka Štěpánka.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Petra Kvitová, Vítězslav Veselý a Jan Železný sledují zápas Radka Štěpánka s Argentincem Juanem Mónakem.

Článek

Když hrál v O2 areně naposled ve finále se Španělskem, fandila Štěpánkovi těsně vedle kurtu manželka Nicole Vaidišová. Jenže po deseti měsících je všechno jinak a veterán českého týmu má největší fanynku v Kvitové.

„Ptala jsem se Radka, on řekl, abych přišla, tak jsem tady," pousmála se tenistka, která sedí v lóži společně s oštěpařskou legendou Janem Železným a jeho svěřencem Vítězslavem Veselým. „S Víťou docela polemizujeme. On pořád tvrdí, jak Mónaco bezvadně servíruje, tak se mu to snažím rozmluvit," tvrdila Kvitová po úvodním setu první páteční dvouhry, kterou její milý vyhrál v tie breaku.

Určitě však zažívala větší nervy, než když je sama na kurtu. „Je to úplně něco jiného. I proti tomu, když fandím holkám ve Fed Cupu. Povzbuzuju sice taky vehementně, ale asi o něco méně, než když jsem jako členka týmu."

Už za pár dnů Kvitová vyrazí na turnaj do Tokia a věří, že si vylepší svou pozici pro Turnaj mistryň. „Do Istanbulu se chci určitě probojovat," říká vítězka Masters z roku 2011.

Reklama

  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori