Hlavní obsah

Šafářová - Bouchardová 3:6, 6:3, 6:2Šafářová si na turnaji v Québecu zahraje finále

Aktualizováno

Lucie Šafářová postoupila na tenisovém turnaji v Québecu do finále. Třetí nasazená hráčka porazila v semifinále devatenáctiletou Kanaďanku Eugenii Bouchardovou 3:6, 6:3, 6:2, její poslední soupeřkou v neděli bude turnajová šestka Marina Erakovicová z Nového Zélandu. O titul ve čtyřhře si zahrají Andrea Hlaváčková s Lucií Hradeckou.

Foto: Eduardo Munoz, Reuters

Lucie Šafářová

Článek

Česká fedcupová reprezentantka tak opět potvrdila, že se jí v Québecu daří. Finále tam hrála i v roce 2009, tehdy v něm proti Maďarce Melindě Czinkové neuspěla.

V utkání proti domácí naději Bouchardové si pomohla osmi esy, z jedenácti šancí na brejk využila čtyři. Rozhodující set už měla pod kontrolou.

H+H znovu v boji o titul

Týden po zisku titulu na US Open si tenistky Andrea Hlaváčková s Lucií Hradeckou opět zahrají finále. Úspěšný český deblový pár má na dosah trofej v Québecu, kde zatím plní roli nasazených jedniček.

Hlaváčková s Hradeckou v sobotním semifinále otočily zápas s americko-gruzínskou dvojicí Irina Falconiová, Anna Tatišviliová ve vítězství 3:6, 6:4 a 10:7. Ve finále je čekají turnajové dvojky Alla Kudrjavcevová z Ruska a Anastasia Rodionovová z Austrálie.

Český pár by měl nastoupit k finálovému utkání v 18:00 SELČ, o dvě hodiny později začne bojovat o svůj pátý titul v kariéře Šafářová.

Tenisový turnaj žen v Québecu (tvrdý povrch, dotace 235.000 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Šafářová (3-ČR) - Bouchardová (5-Kan.) 3:6, 6:3, 6:2
Erakovicová (6-N. Zél.) - McHaleová (USA) 6:4, 6:3
Čtyřhra - semifinále:
Hlaváčková, Hradecká (1-ČR) - Falconiová, Tatišviliová (USA/Gruz.) 3:6, 6:4, 10:7
Tenisový turnaj žen ITF v San-ji v Číně (tvrdý povrch, dotace 50.000 dolarů):
Dvouhra - finále:
Karolína Plíšková (1-ČR) - Čeng Saj-saj (4-Čína) 6:3, 6:4

Reklama

Související témata: