Hlavní obsah

Gulbis se opřel do Djokoviče: Peníze a úspěch ho změnily, tvrdí o světové jedničce Lotyš

Riga/Praha

Tenista Ernests Gulbis ví, jak na sebe upozornit, když už mu to tolik nejde na kurtu... Prostořeký Lotyš, který je znám svými ostrými prohlášeními, si tentokrát v rozhovoru pro tamní tisk vzal na mušku světovou jedničku Novaka Djokoviče: „Peníze, úspěch a sláva ho změnily. Už to není ten pohodář jako dřív, už ho nemám rád,“ uvedl na adresu srbského lídra žebříčku.

Foto: Profimedia.cz

Lotyšský tenista Ernests Gulbis na turnaji v Montrealu.

Článek

„Znám ho od dvanácti let, trénovali jsme spolu a bydleli v Mnichově v jednom bytě. Pamatuji si ho jako normálního prima kluka, dnes už ale nemáme nic společného. Když přišly první velké úspěchy, změnil se. Je to vidět v jeho očích, má úplně jiný pohled," citoval z Gulbisova rozhovoru server tennis.com.

„Lidé, jimž peníze a sláva popletou hlavu, se mi nelíbí. Chybí jim opravdový charakter. Mám rád ty, kteří svůj názor a postoje za žádných okolností nemění. To jsou pro mě důležité lidské vlastnosti, sám se snažím být také takový," dodal.

Djokoviče zdolal jen jednou

Pětadvacetiletý rodák z Rigy, v současné době 36. hráč rankingu ATP, platil za výrazný talent, který ovšem, na rozdíl od Djokoviče, zatím nedokázal předpoklady odborníků zcela naplnit. S aktuálně nejlepším světovým tenistou se Gulbis na okruhu utkal pětkrát, ale z výhry se radoval pouze jednou v roce 2009 na turnaji v Brisbane. Že by Lotyšova frustrace částečně pramenila i z této nelichotivé bilance?

Tvrdé údery na dvorci střídá Gulbis se stejně razantními výroky v médiích. Na květnovém French Open prohlásil o Djokovičovi, Rafaelu Nadalovi, Andym Murraym i Rogeru Federerovi, že jsou nudní, protože jejich interview jsou „nicneříkající." Před časem zase označil nejlepší světové hráče za pouhé stroje na vydělávání peněz.

„Bojí se, aby neřekli něco špatného a nepřišli o kontrakty a sponzory. Všichni se chovají stejně, ale já takový být nechci. Ctím individualitu," dodal syn úspěšného finančního magnáta.

Reklama

Související témata: