Hlavní obsah

A. Radwaňská - Arruabarrenaová 6:0, 6:2O celkový triumf se v Soulu utkají Radwaňská s Pavljučenkovovou

Soul
Aktualizováno

Ve finále tenisového turnaje žen v Soulu se utkají nejvýše nasazená Polka Agnieszka Radwaňská a Ruska Anastasia Pavljučenkovová. Obě si letos zahrají o titul počtvrté. Na turnaji v čínském Kuang-čou pak zvítězila domácí tenistka Čang Šuaj.

Foto: Ahn Young-joon, ČTK/AP

Polská tenistka Radwaňská postoupila na turnaji v Soulu do finále. Tam se potká s Ruskou Pavljučenkovovou.

Článek

Radwaňská v semifinále smetla Španělku Laru Arruabarrenovou 6:0, 6:2 a v soutěži zatím neztratila ani set. Čtvrtá hráčka světa může získat třetí letošní titul po lednových triumfech v Aucklandu a Sydney.

Turnajová trojka Pavljučenkovová vybojovala postup do finále po výhře nad Italkou Francescou Schiavoneovou dvakrát 7:6 a bude usilovat také o třetí vítězství v sezóně. Na jaře vyhrála turnaje v Monterrey a portugalském Oeiras.

Ve vzájemné bilanci vede 2:1 Radwaňská, která lépe zvládla i jejich nedávný duel na US Open. Pavljučenkovová s ní zatím neuhrála ani set.

Čang Šuaj neztratila na čínském turnaji jediný set

Turnaj v čínském Kuang-čou vyhrála domácí hráčka Čang Šuaj, startující na divokou kartu. Ve finále porazila Američanku Vaniu Kingovou 7:6, 6:1 a celým turnajem prošla bez ztráty jediného setu.

Čtyřiadvacetileté Číňance se povedlo totéž co před týdnem Lucii Šafářové v kanadském Québecu, kde česká tenistka rovněž vybojovala trofej z pozice hráčky startující díky divoké kartě.

Čang Šuaj dnes proměnila v titul svou první účast ve finále na okruhu WTA a spolu s prémií 112 tisíc dolarů se může těšit i na vylepšení 112. místa ve světovém žebříčku. Loni na stejném turnaji ovládla čtyřhru.

V Petrohradu se o triumf utká Gulbis s García-López

Lotyšský tenista Ernests Gulbis a Španěl Guillermo García-López se utkají v nedělním finále o titul z halového turnaje v Petrohradu. Oba zvládli semifinálové zápasy suverénně.

Šestý nasazený Gulbis vyřadil přemožitele Lukáše Rosola ze čtvrtfinále Poláka Michala Przysiezného dvakrát 6:3 a García-López ztratil v obou setech jediný game s Portugalcem Joaem Sousou.

Gulbis může v Petrohradu získat čtvrtý titul v kariéře a druhý letošní po únorovém úspěchu v Delray Beach, García-López má zatím trofeje dvě. Na další čeká tři roky.

Vyhraje Tsonga potřetí za sebou?

Francouz Jo-Wilfried Tsonga může na turnaji v Metách získat titul potřetí za sebou. V sobotním semifinále první nasazený hráč porazil Floriana Mayera z Německa 4:6, 6:2, 6:3. V nedělním finále nastoupí proti krajanovi a turnajové dvojce Gillesi Simonovi, který si poradil s dalším Francouzem Nicolasem Mahutem 6:3 a 7:6.

Světová osmička Tsonga bude po únorovém vítězství v Marseille usilovat o druhý titul v sezóně a celkově jedenáctý v kariéře. Simon, jenž v Metách triumfoval před třemi lety, si zahraje o první letošní turnajový úspěch.

Tenisový turnaj žen v Soulu (tvrdý povrch, dotace 500.000 dolarů)
Dvouhra - semifinále
A. Radwaňská (1-Pol.) - Arruabarrenaová (Šp.) 6:0, 6:2
Pavljučenkovová (3-Rus.) - Schiavoneová (It.) 7:6 (13:11), 7:6 (8:6)
Tenisový turnaj žen v Kuang-čou (tvrdý povrch, dotace 500.000 dolarů):
Dvouhra - finále:
Čang Šuaj (Čína) - Kingová (USA) 7:6 (7:1), 6:1.
Čtyřhra - finále:
Su-Wei Hsieh, Šuaj Pcheng (1-Tchaj-wan/Čína) - Kingová, Voskobojevová (3-USA/Kaz.) 6:3, 4:6, 12:10.
Tenisový turnaj mužů v Petrohradu (tvrdý povrch, dotace 519.775 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Gulbis (6-Lot.) - Przysiezny (Pol.) 6:3, 6:3.
García-López (Šp.) - Sousa (Portug.) 6:1, 6:1.
Tenisový turnaj mužů v Metách (tvrdý povrch, dotace 467.000 eur):
Dvouhra - semifinále:
Simon (2-Fr.) - Mahut (Fr.) 6:3, 7:6 (7:2).
Tsonga (1-Fr.) - Mayer (8-Něm.) 4:6, 6:2, 6:3.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články