Hlavní obsah

Novák věří, že Češi se v Argentině neztratí

BUENOS AIRES/PRAHA

Nachlazeným sípavým hlasem mluvil tenista Jiří Novák z Buenos Aires, kde bude od pátku do neděle jedničkou českého týmu v utkání prvního kola Světové skupiny Davisova poháru s domácí Argentinou. Novák je jinak zdravotně v pořádku a ČTK v telefonickém rozhovoru řekl, že čeští tenisté chtějí favorizovanému soupeři cestu za postupem řádně zkomplikovat.

Foto: DPA/EPA

Jiří Novák povede české tenisty proti Argentině.

Článek

Argentinci mají v nominaci tři hráče z první dvanáctky světového žebříčku a dělají si ambice na celkové vítězství v soutěži. "Jsou velikými favority, takže čeká nás těžký úkol, ale všechno je otevřené. Balon je kulatý a my uděláme vše, abychom jim to tady co nejvíc zkomplikovali," řekl Novák ČTK před tréninkem.

Na Buenos Aires má dobré vzpomínky

Hlas české jedničky, sedmadvacátého hráče světa, zněl slabě a přeskakoval. "Asi jsem nastydl v letadle z klimatizace," řekl Novák a ujistil, že jinak se cítí dobře. "Žádný problém," věřil, že bude moci na dvorci odevzdat maximum. "Začal jsem sezónu později. Jsem odpočinutý, snad to bude dobrý," doufal Novák.

Do klubu v Buenos Aires se Novák vrátil po deseti letech. V roce 1995 zde hrál turnaj ATP Tour a prohrál až v semifinále se Španělem Carlosem Moyou. "Mám hezký vzpomínky, ve čtyřhře jsem prohrál až ve finále," doplnil Novák. Místo poznával, protože se toho moc nezměnilo. "Je to starší, ale útulný areál," řekl.

Novák neprohrál dvouhru v DC čtyři roky

V Davisově poháru Novák čtyři roky neprohrál ve dvouhře a drží sérii deseti zápasů bez porážky. Naposledy ho zdolal Švéd Magnus Norman v únoru 2001. "Vím o tom, ale nesleduji to. Já bych to vyměnil za výhru pro celý tým. Důležité je udělat tři body, samotná moje statistika je na nic," konstatoval Novák.

Vstupenky na zápas jsou vyprodané, do ochozů každý den zamíří okolo šesti tisíc fanoušků. "Pár lidí dokonce chodí sledovat i tréninky," řekl Novák, že o zápas je obrovský zájem. "Atmosféra bude divoká, ale to mě může jenom nabudit," těšil se tenista.

Reklama

Související témata: