Hlavní obsah

Davis Cup: zahájí Novák s Nalbandianem

BUENOS AIRES

Úvodní duel utkání prvního kola Davisova poháru mezi Argentinou a Českem obstarají Jiří Novák a David Nalbandian. Po souboji české jedničky s desátým hráčem světa se na antuce v Buenos Aires představí Tomáš Berdych se světovou pětkou Guillermem Coriou. Do sobotní čtyřhry kapitán Cyril Suk nahlásil Jana Hernycha a Tomáše Zíba.

Foto: Archiv

Jednička českého daviscupového týmu JIří Novák.

Článek

Český kapitán ale může sestavu pro čtyřhru těsně před zápasem změnit a očekává se, že nasadí Nováka s Berdychem. Za domácí by měli hrát Nalbandian s Guillermem Caňasem.

Novák se utkal s Nalbandianem jednou a loni rodáka z Cordóby porazil v pětisetové bitvě ve finále v Basileji. "Jsem velice rád, že hraji první," řekl Novák po losování. Zopakoval, že Argentinci jsou favority. "Ale my necháme na kurtu všechno, co bude v našich silách, abychom měli šanci vyhrát," řekl Novák.

Berdych otestoval Coriovy kvality v lednu na Australian Open a na loňského finalistu French Open uhrál jen šest gamů. "S volbou druhého hráče dvouhry jsem neměl problém. Podle výkonů v tréninku jsem zvolil Tomáše," řekl Suk k Berdychově nominaci.

V neděli by měl zápas ukončit nejdříve duel jedniček Nováka s Coriou, na závěr je v plánu souboj Berdycha s Nalbandianem. Oba kapitáni mají možnost bez udání důvodu nominace změnit.

Českoslovenští tenisté porazili Argentinu s legendárním Guillermem Vilasem před pětadvaceti lety v Buenos Aires těsně 3:2. I druhý vzájemný zápas vyzněl lépe pro tehdejší federální tým, který o sedm let později v Praze vyhrál jasně 5:0.

Reklama

Související témata:
  5 : 7, 6 : 4, 6 : 4 Kuděrmetovová - Krejčíková 5 : 7, 6 : 4, 6 : 4 konec
20240415T20 : 00:00+0200
Kuděrmětovová vs. Krejčíková
Kuděrmětovová vs. Krejčíková
Kuděrmětovová
Krejčíková