Hlavní obsah

VIDEO: Petra je podzimní bojovnice! komentují triumf znovuzrozené Kvitové v zahraničí

Ještě nedávno nemálo tenisových fanoušků nad Petrou Kvitovou lámalo hůl, ztráceli víru v další růst jejího talentu, kritizovali špatný pohyb, nadváhu, rozklíženou psychiku. Slovům škarohlídů také dávalo za pravdu brzké vyřazení na US Open a pád mimo elitní desítku. Sobotní triumf v Tokiu by však mohl přinést na pozvolna klesající křivce její kariéry zásadní zlom. Obrození české lvice si pochopitelně všímají i v zahraničí.

Finále v Tokiu Kvitová - Kerberová

 
Článek

Například odborný server tennis.com upozornil na paralelu s mimořádně úspěšným podzimem české tenistky před dvěma roky.

„Kvitová už se zapisuje do historie jako podzimní bojovnice. Nejlepší sérii ve své kariéře odehrála na podzim roku 2011, když po sérii zklamání na tvrdých kurtech nakonec vyhrála turnaj v Linci i Turnaj mistryň, a přiblížila se pozici první hráčky světa," připomíná v komentáři server.

„Existuje vůbec lepší symbol pro podzimní sezónu než právě Kvitová, která si hrdě dokráčela pro titul v Tokiu, poté, co vydřela vítězství nad znovuožívající Venus Williamsovou a Angelique Kerberovou?" ptá se tennis.com.

Zpátky v centru pozornosti

Zmíněné dvě hráčky spolu s Ruskou Kuzněcovovu zřejmě představují nejcennější skalpy tenistky z Fulneku v japonské metropoli, přes které si třiadvacetiletá hráčka proklestila cestu ke druhému titulu v sezóně a jedenáctému celkově v kariéře.

Svěřenkyně Davida Kotyzy se tak znovu vrátila do světové desítky a posílila šance na účast na Turnaji mistryň. „To se ale možná může zdát příliš málo a příliš pozdě těm, kteří předpokládali, že vytáhlá Češka bude od svého triumfu ve Wimbledonu jasně dominovat. Nicméně je jasné, že se teď opět vrací do centra pozornosti," pokračuje tennis.com.

Kvitová si pochvaluje novou spolupráci s kondičním trenérem Markem Všetíčkem. Evidentně se lépe pohybovala, což se dost možná pozitivně projevilo i na lepší psychice, kterou ke své útočné hře nutně potřebuje.

Ve druhém setu "dostala kanára"

Přesto i během finále proti Kerberové si neodpustila svůj v poslední době tolik typický výpadek, když ve druhé sadě dostala od Němky kanára.

„V prvním setu jsem útočila z každého míčku a podařilo se mi zahrát spoustu vítězných míčů. Ve druhé sadě jsem ale udělala pár zbytečných chyb a cítila jsem, že mám pomalejší nohy. Po druhé sadě mi ale bylo jasné, co mám dělat – hrát to samé, co v prvním setu, zůstat agresivní a eliminovat chyby," popsala průběh duelu ze svého pohledu sama Kvitová, která si v prostředním dějství zřejmě také vybírala daň z únavy po vyčerpávajícím semifinále.

„Ano, někteří pozorovatelé mohou náhlý propad formy ve druhé sadě přičítat vyčerpávajícímu semifinále, jiní zřejmě jen zvedli obočí a řekli: 'Typická Petra'..." dodal tennis.com.

Reklama

Související témata: