Hlavní obsah

Davis Cup: Australané smetli Rakousko

Austrálie je prvním čtvrtfinalistou Davisova poháru. Tenisté z nejmenšího kontinentu si za dva dny poradili s týmem Rakouska a po čtyřhře už je o postupujícím rozhodnuto.Wayne Arthurs a Todd Woodbridge svedli s rakouským párem Julian Knowle a Alexander Peya vítěznou pětisetouvou bitvu 4:6, 6:3, 2:6, 6:4, 7:5.

Článek

Australané v dalším kole narazí na vítěze duelu Argentina - Česko, ve kterém po prvním hracím dnu vedou domácí tenisté 2:0. [celá zpráva]

Čtyřhra ještě nemůže rozhodnout zápas USA - Chorvatsko, protože Ivan Ljubičič si ve dvouhře poradil s Andre Agassim. Druhé utkání prvního hracího dne vyhrál domácí Roddick nad Ančičem a stav zápasu je tak zatím 1:1.

"Hrál jsem skvěle, všechno mi vycházelo. Lepší to být nemohlo," liboval si Ljubičič, který těžil z tvrdého podání a ničil amerického veterána svým forhendem. Agassi se často obracel s žádostí o radu ke kapitánovi Patricku McEnroeovi i svému kouči Darrenu Cahillovi, ale nic nepomohlo.

Ve třetím setu se Američané pohádali s rozhodčím, který změnil výrok čárového a přisoudil Chorvatovi brejkbol. Agassi pak soupeři sám game daroval dvojchybou. "Když budu nominován v neděli, určitě to bude lepší," řekl zklamaně.

Ve druhé dvouhře vyrovnal stav zápasu třetí hráč světa Andy Roddick. V duelu s Mariem Ančičem sice ztratil první set, ale další tři získal. Na jeho horším vstupu do utkání se prý podepsalo sledování Agassiho marného boje na televizní obrazovce v šatně. "Ovlivní vás to. V prvním setu jsem byl ztuhlý, ale jsem rád, že jsem se z toho dostal," uvedl Roddick, jenž v Davis Cupu na domácí půdě ještě nikdy dvouhru neprohrál.

Výsledky:
CARSON: USA - Chorvatsko 1:1 po prvním dnu
Agassi - Ljubičič 3:6, 6:7 (0:7), 3:6, Roddick - Ančič 4:6, 6:2, 6:1, 6:4.
SYDNEY: Austrálie - Rakousko 3:0 po druhém dnu
Arthurs, Woodbridge - Knowle, Peya 4:6, 6:3, 2:6, 6:4, 7:5.

Reklama

Související témata: