Hlavní obsah

Češi opět vypadli v úvodu Davisova poháru

BUENOS AIRES

Už potřetí za sebou budou hrát čeští tenisté hrát o udržení ve Světové skupině Davisova poháru. Po dvou dnech totiž prohrávají s Argentinou 0:3 a závěrečné dvouhry již nemohou o ničem rozhodnout. V sobotu Argentinci získali poslední potřebný bod ve čtyřhře, kterou vyhráli poměrem 3:1 na sety.

Článek

V Buenos Aires nastoupil český pár Tomáš Zíb a Jan Hernych proti dvojici David Nalbandian, Guillermo Caňas a podlehl jí 3:6, 6:4, 1:6 a 2:6.

Daviscupoví nováčci v prvním setu dokázali svým soupeřům vzít podání, ale protože sami vlastní servis ztratili třikrát, prohráli 3:6.

V druhé sadě se však obraz hry trochu změnil a na antuce se prosadili čeští tenisté. Ti především díky vysoké úspěšnosti prvního servisu vyhráli 6:4 a vykřesali pro Českou republiku jiskřičku postupové naděje.

To však bylo z jejich strany vše. V dalších dvou setech neudrželi pětasedmdesátiprocentní úspěšnost prvního podání a v ostatních úderech nedokázali jihoamerickým soupeřům konkurovat. V třetím i ve čtvrtém setu Hernych se Zíbem dvakrát ztratili servis a dohromady získali jen tři hry.

Výsledek:
Argentina - ČR 3:0 po druhém dnu
Nalbandian, Caňas - Hernych, Zíb 6:3, 4:6, 6:1, 6:2.

Reklama