Hlavní obsah

Nemyslím si, že jsem nejlepší na světě, vzkazuje Nadal z tenisového trůnu

Španělský tenista Rafael Nadal korunoval návratem do čela žebříčku skvělých osm měsíců, během nichž postoupil na 12 z 13 turnajů do finále a získal deset titulů. Svému vzestupu dal tečku postupem přes Tomáše Berdycha do finále turnaje v Pekingu. Španěl však hodlá slavit až na konci roku.

Foto: Petar Kujundzic, Reuters

Opět na vrcholu. Nadal přešel v Pekingu přes Berdycha do finále a na světě je po dvou letech znovu nejlepší.

Článek

Nadal se vrátil k tenisu po více než půlroční pauze na únorovém turnaji ve Viňa del Mar a od té doby nehrál o titul pouze ve Wimbledonu, kde ho v prvním kole nečekaně vyřadil Belgičan Steve Darcis. Díky dnešnímu vítězství v semifinále turnaje v Pekingu nad Tomášem Berdychem, jenž utkání za stavu 2:4 vzdal, se navíc Španěl dostane po více než dvou letech do čela žebříčku.

„Během celé sezóny jsem se cítil skvěle, když jsem šel na kurt. Byl jsem nadšený, že můžu zase hrát, hrát dobře a hrát proti komukoli," uvedl třináctinásobný grandslamový vítěz. „Tvrdě jsem kvůli tomu pracoval a díky tomu jsem nyní tam, kde jsem. Nicméně nemám jistotu, že budu světovou jedničkou i na konci ročníku," upozornil Nadal.

Už nevládne jen na antuce

Sedmadvacetiletý Mallorčan je od svého comebacku po zranění kolen nejlepším hráčem na ATP Tour, což potvrzuje bilance 65 výher proti třem porážkám, zůstává však při zemi. „Nepůjdu dneska spát s myšlenkou, že jsem nejlepší hráč na světě. To jsem si nikdy nemyslel a nemyslím si to ani teď. Odehrál jsem ale skvělou sezónu, bezpochyby jednu z nejlepších v kariéře," dodal. Pokud uspěje i v nedělním finále, vyrovná svou bilanci z dosud nejlepšího roku 2005, kdy získal 11 titulů.

Vzhledem k tomu, že sezóna ještě není na konci, si Nadal svůj návrat do čela nechce moc připouštět. „Teď není čas na oslavy, musím zůstat soustředěný. Sezóna ještě neskončila, má práce ještě neskončila. Slavit budu až na konci roku," uvedl španělský tenista, jenž už dávno není pouze antukovým fenoménem.

Reklama

Související témata: