Hlavní obsah

Kvitová si splnila letošní cíl, bude startovat na Turnaji mistryň

Aktualizováno

Česká tenistka Petra Kvitová se i letos představí na prestižním Turnaji mistryň, na který se kvalifikuje jen osm nejlepších tenistek roku. Na turnaji, který se odehraje v tureckém Istanbulu od 22. do 27. října, naopak nebude startovat Ruska Maria Šarapovová. Informoval o tom oficiální web WTA.

Foto: Jason Lee, Reuters

Radost Petry Kvitové.

Článek

Kvitová neměla příliš dobrou sezónu, od počátku spolupráce s novým kondičním trenérem Markem Všetíčkem se ale dostavily úspěchy v podobě zisku titulu v Tokiu a účast v semifinále v Pekingu. „Jsem moc ráda, že jsem se zase kvalifikovala na Turnaj mistryň," prohlásila na svém facebookovém účtu Kvitová.

„Hodně to pro mě znamená. O to víc, že začátek sezóny nebyl nejlepší. Těším se na poslední ročník v Istanbulu, hraní před jejich fanoušky a výbornou atmosféru. Doufám, že budu pokračovat v dobré formě a zkusím předvést to nejlepší, co budu moct," dodala Kvitová, která prestižní turnaj ovládla v roce 2011.

Asociace WTA oznámila, že kromě Kvitové mají jistou účast na turnaji i Italka Sara Erraniová a Srbka Jelena Jankovičová, se kterou Kvitová vypadla v Pekingu. Už dříve si účast zajistily Číňanka Li Na, Polka Agnieszka Radwaňská, Viktoria Azarenková z Běloruska a Američanka Serena Williamsová, která turnaj v Pekingu vyhrála.

V Istanbulu se naopak nepředstaví třetí hráčka světového žebříčku Maria Šarapovová, která má poraněné pravé rameno. Ve hře už zůstává poslední místo, které zatím drží Němka Angelique Kerberová.

Reklama

Související témata: