Hlavní obsah

Tenistka Dokicová podle australského tisku plánuje návrat

Melbourne

Bývalá čtvrtá hráčka světového žebříčku Jelena Dokicová plánuje podle australského listu Daily Telegraph comeback. Třicetiletá tenistka, jejíž kariéru brzdila zranění a rodinné problémy s impulzivním otcem Damirem, hrála naposledy loni na jaře.

Foto: Profimedia.cz

Jelena Dokicová ještě v dobách svého působení na okruhu WTA.

Článek

Dokicovou viděli, jak trénuje s bývalým elitním deblistou Toddem Woodbridgem v Melbourne Parku, dějišti Australian Open. Právě zahajovací grandslam sezóny byl loni posledním turnajem velké čtyřky, na němž se někdejší wimbledonská semifinalistka představila.

Na WTA Tour se Dokicová neobjevila od loňského dubna, kdy musela vzdát v prvním kole turnaj v Charlestonu kvůli bolesti zápěstí. Od té doby nehrála, v listopadu se podrobila operaci a vypadla z žebříčku WTA. Pokud by se skutečně chtěla vrátit, musela by doufat v divoké karty od pořadatelů turnajů.

Rodačka z Osijeku byla juniorskou světovou jedničkou a v osmnácti letech už měla na kontě tři turnajové tituly. Celkem jich získala šest a další čtyři přidala ve čtyřhře. Kromě Austrálie hrála v barvách Jugoslávie a později Srbska.

Reklama

Související témata: