Hlavní obsah

Na Turnaji mistryň si osladím sezónu, těší se Kvitová

Prostějov
Aktualizováno

Závěr sezóny v podobě Turnaje mistryň v Istanbulu čeká příští týden nejlepší českou tenistku Petru Kvitovou. Na cestu se z Prostějova, kde v minulých dnech trénovala, vydala již v pátek a to s přáním postoupit ze skupiny. Zachraňovat sezónu tam však nebude.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Petra Kvitová bude hrát na Turnaji mistryň v Istanbulu.

Článek
Fotogalerie

„To rozhodně ne. Sice jsem letos střídala lepší výsledky s horšími, ale nic takového. Po Wimbledonu jsem však jasnou motivaci kvalifikovat se na tento turnaj měla. Podařilo se, a tak si sezónu osladím. Hodně mě povzbudily výsledky na turnajích v Asii, kde jsem porazila v těžkých zápasech velmi kvalitní hráčky. O to lépe se mi do Turecka pojede," řekla sedmá hráčka světového žebříčku bezprostředně před odjezdem na letiště.

Na sebevědomí jí nic neubraly ani zdravotní problémy. Musela bojovat s rýmou, teplotami, bolestí v krku. „Teď už je to dobré. Jen ještě trochu smrkám. Od pondělí však trénuji. Pilovala jsem tenis i nabírala kondici, i když z pohledu té to byly jen takové vsuvky. Přece jen, týden jsem nic nedělala, a tak jsem se musela rozjíždět pomalu. To hlavně proto, abych se nezranila, aby mě nezačalo někde něco bolet," vysvětlila fedcupová reprezentantka.

Se Serenou a Azarenkovou má bilanci výrazně zápornou

Z hráček, které se v Istanbulu představí, si nejvíce věří na Italku Erraniovou. „S výjimkou prvních dvou z žebříčku WTA, tedy Sereny Williamsové a Azarenkové, je to mezi námi zbývajícími šesti tak vyrovnané, že je to jedno. Každá má svou kvalitu. Vůbec nejlepší ale momentálně je Serena. Nechám to však na losu. O přání to není," říká třiadvacetiletá hráčka.

Kvitová dokázala prestižní turnaj vyhrát v roce 2011, v loňském roce musela hned po prvním zápase s Polkou Agnieszkou Radwaňskou z turnaje odstoupit kvůli nemoci. „Letos tam určitě nejedu, abych nevyhrála třeba ani jeden zápas. Chci docílit co nejlepšího výsledku. Pěkné by bylo, jak už jsem řekla, kdybych postoupila ze skupiny. Udělám pro to všechno," uvedla a zároveň zdůraznila, že vzpomínky na loňský nevydařený rok ji nestraší. „Neřeším ho. Negativní myšlenky v hlavě nejsou. Spíše se mi vybavuje ten rok předcházející. Na ten jsou vzpomínky podstatně příjemnější.

V Istanbulu to mám ráda. Tamní povrch je zpočátku pomalejší a postupně se zrychluje, což není ideální. Začátky tam jsou složité, já však vím, že to půjde," tvrdí odhodlaně Kvitová a to přesto, že v hale letos dlouho nehrála. „Je to tak. Naposledy v Paříži (v lednu - pozn. red.). Strašně se ale těším. Je to moje prostředí, můj povrch. Vždycky mi to v hale vyhovovalo a doufám, že to bude stejné i letos," argumentuje partnerka Radka Štěpánka.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články