Hlavní obsah

Šance pro české tenisty? Zraněný Tipsarevič možná nestihne finále Davis Cupu

Bělehrad

Už za necelý měsíc budou Tomáš Berdych s Radkem Štěpánkem obhajovat salátovou mísu. A ze Srbska ve středu přišla zpráva, která by mohla české reprezentanty potěšit - dvojka Janko Tipsarevič totiž kvůli zranění nohy předčasně ukončil turnajovou sezónu a jeho start ve finále v Bělehradu (15. až 17. listopadu) je nejistý.

Foto: Profimedia.cz

Šance pro české reprezentanty? Srb Janko Tipsarevič možná zmešká finále Davis Cupu.

Článek

"Sezóna, která stejně byla podprůměrná, pro mě kvůli velkým bolestem skončila. Radši se chci dát včas do pořádku, než abych kulhal z jednoho turnaje na další," citovala agentura Reuters Tipsareviče, který od vyřazení ve 4. kole US Open vyhrál na okruhu ATP jediný zápas.

"Mám se zraněním problémy už delší dobu a nastupovat v bolestech není moc velká zábava. Proto si radši dám pauzu, abych byl do listopadu v pořádku," přidal Tipsarevič, jehož ztráta by byla pro kapitána srbského výběru Bogdana Obradoviče velmi nepříjemná.

Vítězové Davis Cupu z roku 2010 se sice můžou spolehnout na světovou dvojku Novaka Djokoviče, pak už je ale v první stovce pouze Viktor Troicki (77. místo). Ten však v červenci dostal osmnáctiměsíční trest za doping.

Pokud by 28. tenista žebříčku Tipsarevič finále skutečně nestihl, doplnil by spolu s deblistou Nenadem Zimonjičem nominaci domácího týmu nejspíš 136. hráč světa Dušan Lajovič.

Reklama

Související témata: