Hlavní obsah

Ruskou nominaci na finále Fed Cupu ovlivnily omluvenky

Ruské tenistky nastoupí do finále Fed Cupu ve výrazně oslabené sestavě. V nominaci týmu kapitána Šamila Tarpiščeva proti Italkám je jedničkou až 138. hráčka světa Alexandra Panovová. Všech jedenáct lépe postavených krajanek v žebříčku dvouhry WTA se z různých důvodů omluvilo.

Foto: Misha Japaridze, ČTK/AP

Ruskám nepomůže ve finále Fed Cupu ani Světlana Kuzněcovová.

Článek

V Cagliari budou 2. a 3. listopadu hrát za Rusko ještě Alisa Klejbanovová (186. ve dvouhře WTA), Irina Chromačevová (231.) a Margarita Gasparjanová (317.). Italky jsou proto jasnými favoritkami. V týmu mají světovou sedmičku Saru Erraniovou, třináctku Robertu Vinciovou, jednatřicítku Flavii Pennettou a Karin Knappovou (41.), která nahradila v sestavě Corrada Barazzuttiho Francescu Schiavoneovou (42.).

Tarpiščev nemohl povolat zraněnou světovou trojku Marii Šarapovovou, která ale stejně Fed Cup příliš nehraje. Trojice Maria Kirilenková (18.), Jelena Vesninová (25.) a Anastasia Pavljučenkovová (26.) dala přednost Turnaji šampionek v Sofii, který se hraje ve stejném termínu jako Fed Cup.

Těžké rozhodnutí

"Bylo to těžké rozhodnutí, ale po zranění nejsem dost dobrá, abych týmu, který vyžaduje větší odpovědnost, pomohla," napsala Kirilenková na sociální síti. "Sedm let jsem hrála za národní tým a můj žebříček tím trpěl. Letos chci končit rok ve dvacítce, proto jedu do Sofie," řekla už dříve Vesninová.

Světlana Kuzněcovová (21.), dřívější stálice týmu, který vyhrál soutěž v letech 2004 až 2008 čtyřikrát, se rozhodla už nehrát a Jekatěrina Makarovová (24.) má problémy se zápěstím. V nominaci nejsou ani Naďa Petrovová (105.), Věra Duševinová (119.), Olga Pučkovová (127.), Nina Bratčikovová (128.) či Daria Gavrilovová (129.).

Reklama

Související témata: