Hlavní obsah

Šance na semifinále Turnaje mistryň ještě žije. Nechám v tom zápase všechno, slibuje Kvitová

Istanbul

Proti světové jedničce Sereně Williamsové sice neměla česká tenistka Petra Kvitová nárok, ale její naděje na účast v semifinále prestižního Turnaje mistryň v Istanbulu žije dál. V přímém souboji o postup se v pátek utká v duelu aktuálně nejlepších levorukých hráček na okruhu s Němkou Angelique Kerberovou. Zápas můžete sledovat v podrobné on-line reportáži na Sport.cz (přímý přenos Slovak Sport).

Foto: Murad Sezer, Reuters

Petra Kvitová se o semifinále v Istanbulu utká s Kerberovou.

Článek

Kvitová už ví, jaké to je, turnaj v Istanbulu vyhrát. Z triumfu se zde radovala před dvěma roky. Letos, stejně jako tehdy, má na podzim výtečnou formu a chtěla by ji pochopitelně zužitkovat minimálně pro postup ze skupiny.

"Ráda bych v sobotu ještě pokračovala. Mám teď týden navíc a nevím, co bych s ním dělala. Budu ráda, když tu budu co nejdéle," svěřila se Petra Kvitová  Českému rozhlasu před pátečním duelem.

Poslední turnaj

Proti Kerberové se dá očekávat velmi vyrovnaná bitva. Obě soupeřky porazily ve skupině shodně ve dvou setech Polku Radwaňskou, ale proti již jistě postupující Williamsové hladce prohrály. I vzájemnou bilanci mají hráčky vyrovnanou 2:2, poslední duel vyhrála nedávno ve finále v Tokiu česká hráčka.

A svůj poslední úspěch by ráda zopakovala. „Nechám proti ní v zápase všechno. Stejně už mi nic jiného nezbývá, je to poslední turnaj," připomněla tenistka z Fulneku, že na rozdíl od posledních sezón, kdy ji na závěr čekalo ještě finále Fed Cupu, už pro ni tentokrát bude znamenat případné vyřazení v Istanbulu konec sezóny.

Pokud bude chtít svěřenkyně Davida Kotyzy zopakovat v Istanbulu svůj dva roky starý triumf, bude muset už jenom vítězit a za určitých okolností by si mohla v případném finále zahrát odvetu proti Sereně Williamsové.

"To je mi teď úplně jedno, to neřeším. Čeká mě boj o semifinále a to bude pořádně vyhecované," dodala Kvitová. Její poslední zápas v Červené skupině začne v pátek nejdříve v 18 hodin.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články