Hlavní obsah

Čilič uspěl s odvoláním a k tenisu se může vrátit už o víkendu

Lausanne

Chorvatský tenista Marin Čilič uspěl s odvoláním a trest za doping mu sportovní arbitrážní soud CAS zkrátil z devíti měsíců na čtyři. Bývalý devátý hráč světového žebříčku, jenž měl při květnovém turnaji v Mnichově v těle zakázaný stimulant, může hrát od této soboty. Mohl by tak stihnout v příštím týdnu Masters v Paříži.

Foto: Facebook

Marin Čilič se vrací na kurty.

Článek

Čilič podle vyšetřovací komise tenisové federace ITF užil stimulant niketamid nevědomky v tabletách s glukózou, a ne proto, aby si zlepšil výkonnost. I díky tomuto závěru unikl dvouletému zákazu činnosti. Tu měl zastavenou na devět měsíců do konce ledna, dnes však dosáhl u CAS zkrácení více než o polovinu.

"Porota došla k závěru, že trest byl moc přísný vzhledem k míře provinění sportovce," uvedla sportovní arbitráž v prohlášení. Čiličovi trest vyprší tento pátek o půlnoci. Během nucené pauzy vítěz devíti turnajů na ATP Tour klesl v žebříčku na 47. místo.

Masters v Paříži začne v pondělí, pak už je v kalendáři ATP jen Turnaj mistrů v Londýně pro osm nejlepších tenistů sezony a finále Davis Cupu mezi českým týmem a Srby v Bělehradě.

Reklama