Hlavní obsah

Štěpánek vynechá Paříž, soustředí se na Turnaj mistrů a Davis Cup

Tenista Radek Štěpánek vynechá příští týden turnaj série Masters v Paříži a připraví se na blížící se vrcholy roku. Nejdříve bude hrát od 4. listopadu v Londýně čtyřhru na Turnaji mistrů a vzápětí spolu s českým týmem bojovat v Srbsku ve finále Davisova poháru o obhajobu "salátové mísy".

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Čeští tenisté Radek Štěpánek (vlevo) a Tomáš Berdych budou v polovině listopadu opět usilovat o salátovou mísu.

Článek

"V uplynulém měsíci jsem odehrál hodně zápasů a po poradě s týmem jsme se rozhodli, že se odhlásím z Paříže a budu se soustředit na přípravu na nadcházející vrcholy sezóny," řekl Štěpánek, který koncem ledna podstoupil operaci vyhřezlé ploténky krční páteře, ale už poněkolikáté se dokázal úspěšně vrátit.

V posledních týdnech vyhrál Štěpánek dva challengery za sebou, na turnaji ATP ve Vídni si zahrál čtvrtfinále a tento týden vypadl v Basileji v 1. kole.

Čtyřiatřicetiletý Štěpánek je spolu s Tomášem Berdychem strůjcem českého úspěchu v Davisově poháru. Češi díky této dvojici hrají třetí finále za pět let a loni získali slavnou trofej po 32 letech. Hrdinou finále se stal právě Štěpánek, který v Praze vyhrál v duelu se Španěly rozhodující dvouhru.

Spolu s Indem Leanderem Paesem zase Štěpánek tvoří elitní deblový pár. Loni vyhráli grandslamové Australian Open a letos triumfovali na US Open. Díky tomu se kvalifikovali na Turnaj mistrů, na kterém rovněž myslí na titul.

Reklama