Hlavní obsah

Kvitová - Li Na 4:6, 2:6Kvitová si finále Turnaje mistryň nezahraje. Na Číňanku Li Na od začátku neměla

Istanbul
Aktualizováno

Česká tenistka Petra Kvitová si finále Turnaje mistryň nezahraje. V sobotním zápase se svou kamarádkou Li Na z Číny hned od začátku hodně chybovala a nakonec po hodině a 37 minutách prohrála 4:6 a 2:6. Kvitová tak v Istanbulu nenaváže na svůj předloňský triumf. Vítězkou druhého semifinále se stala Američanka Serena Williamsová, která po setech 6:4, 2:6 a 6:4 přehrála Srbku Jelenu Jankovičovou.

Foto: Murad Sezer, Reuters

Zklamaná Petra Kvitová.

Článek
Fotogalerie

Třiadvacetiletá Kvitová působila po páteční třísetové bitvě s Němkou Angelique Kerberovou, díky které se dostala do semifinále, bez jiskry. Hůře podávala, byla o míčů o něco pomaleji a z toho pramenily nevynucené chyby.

"Nesváděla bych to na únavu," řekla nejdříve česká hráčka, ale přiznala, že obrat v pátečním utkání s Kerberovou jí sebral dost sil. "Už jsem neměla tolik energie, abych Li Na porazila. Po prvním setu jsem cítila, že mi trochu dochází."

"Kdyby mi někdo po US Open řekl, že se kvalifikuju a budu tady v semifinále, tak bych si nemyslela, že je normální. Ale za pár dní to budu brát ještě líp, než to beru teď. Bylo to docela dobré ukončení sezóny," řekla Kvitová k Turnaji mistryň.

Kvitová od začátku za Li Na zaostávala. Ze stavu 0:3 po ztrátách dvou servisů se ještě dokázala v prvním setu dostat na 4:4. A to i za pomoci fanoušků, kteří vycítili, že české hráčka potřebuje pomoc, a roztleskávali ji. Jenomže pak přišel další hluchý moment a zkažené lehčí míče, které stály Kvitovou první set. "Bohužel jsem nezvládla ideálně svůj servis za stavu 4:4 a to bylo zlomové. Ona byla připravená, běhala ostošest a hrála výborně ze základní čáry," řekla Kvitová.

Svěřenkyně Davida Kotyzy se snažila, i ve druhém setu se jednou vymanila ze ztráty servisu, ale na další dva brejky už neměla sílu zareagovat. Li Na solidně podávala, tradičně se výborně pohybovala a rozdělovala míče po kurtu.

Pro Kvitovou znamená prohra v semifinále Turnaje mistryň konec letošní sezóny s bilancí 51 výher a 23 porážek. Získala dva tituly, v žebříčku se oproti začátku roku posunula z osmého na šesté místo. Hůře si letos vedla na grandslamech, jen ve Wimbledonu hrála čtvrtfinále, jinak se nedostala přes 3. kolo.

Williamsová si v neděli zahraje už o čtvrtý titul ze závěrečného podniku sezóny. Naopak Li Na, která s americkou světovou jedničkou prohrála devět z deseti dosavadních zápasů, je ve finále Turnaje mistryň poprvé v kariéře.

Tenisový Turnaj mistryň v Istanbulu (tvrdý povrch, dotace 6 miliónů dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Kvitová (5-ČR) - Li Na (4-Čína) 4:6, 2:6on-line
S. Williamsová (1-USA) - Jankovičová (7-Srb.) 6:4, 2:6, 6:4
Čtyřhra - semifinále:
Hsieh Su-Wei, Pcheng Šuaj (2-Tchaj-wan/Čína) - Petrovová, Srebotniková (3-Rus./Slovin.) 7:6 (7:5), 6:2
Makarovová, Vesninová (4-Rus.) - Erraniová, Vinciová (1-It.) 4:6, 7:5, 10:3

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 Bejlek - Blinkovová 4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 konec
20240424T19 : 45:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori dnes 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík dnes 14 : 00
20240425T14 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík