Hlavní obsah

Jsem zase schopná hrát na vyšší úrovni, pochvaluje si konec sezóny Kvitová

Sezónu začala špatně, ale z jejího závěru má tenistka Petra Kvitová radost. Nejlepší česká hráčka současnosti sice v sobotu vypadla v semifinále Turnaje mistryň se svou kamarádkou Li Na a předloňskou trofej neobhájí, ovšem poslední týdny podle ní ukázaly, že se vydala správnou cestou.

Foto: Murad Sezer, Reuters

Zklamaná Petra Kvitová.

Článek
Fotogalerie

"Kdyby mi někdo po US Open řekl, že tady budu hrát semifinále, tak bych si myslela, že je blázen," řekla Kvitová novinářům v Istanbulu. "Ale bylo to docela dobré ukončení sezóny a za pár dní to budu brát ještě líp, než to beru teď."

Třiadvacetiletá Kvitová začala ročník jako světová osmička a první půlrok nebyl ideální. Po US Open na tři týdny vypadla ze světové desítky, ale po vydařeném asijském turné a semifinále na Turnaji mistryň končí jako šestá. "Brala bych konec sezóny hodně pozitivně. Dodá mi to sebedůvěru a víru, že to půjde," řekla svěřenkyně trenéra Davida Kotyzy.

Pochvalovala si, že už se projevuje i spolupráce s kondičním trenérem Markem Všetíčkem, s kterým začala po US Open. "To je důležité, že výsledek té kondice už byl vidět na těchto třech turnajích."

Hlavní změnou v realizačním týmu byl v uplynulé sez¨´oně právě Všetíčkův příchod. "To byl impulz a energie, která celému týmu prospěla," přitakala tenistka a těšila se na další spolupráci, protože už na konci roku viděla zlepšení. "Vím, že jsem schopná hrát na vyšší úrovni. Doufám, že to bude pokračovat," přála si Kvitová.

Na nedostatek sil se nevymlouvala

Sílu a energii měla Kvitová na Turnaji mistryň ještě ve skupině. Vyhrála dva zápasy a především obrat v pátečním utkání s Němkou Angelique Kerberovou ji posunul do semifinále. Proti Li Na ale už odpadla. "Nechci se na to vymlouvat," řekla a pak připustila: "V prvním setu to šlo jakžtakž, ale v tom druhém už jsem byla u každého úderu později. Ruka to pak měla o dost těžší a na podání se to taky hodně podepsalo."

Letošní istanbulský vrchol roku se v paměti Kvitové zapíše mezi dobré vzpomínky. "Mám za sebou rok nahoru dolů, složité i skvělé momenty a Turnaj mistryň je jeden z nejlepších," řekla Kvitová a tvrdila, že na další sezónu ještě nemyslí.

Příští týden čeká Kvitovou návštěva lékaře, aby se doléčila. Pak bude fandit příteli Radku Štěpánkovi ve čtyřhře na Turnaji mistrů v Londýně a čeká ji exhibice v Karibiku. Nový rok začne spolu se Štěpánkem na Hopman Cupu v Perthu.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 2 : 6 Macháč - Sinner 4 : 6, 2 : 6 konec
20240327T20 : 00:00+0100
Macháč vs. Sinner
Macháč vs. Sinner
Macháč
Sinner