Hlavní obsah

Itálie - Rusko 3:0Italky zvítězily ve Fed Cupu a vystřídaly český tým

Aktualizováno

Italské tenistky vyhrály počtvrté během sedmi let Fed Cup a z trůnu svrhly český tým. Ve finále v Cagliari zvítězily favoritky nad oslabeným ruským týmem jasně 4:0. Rozhodující třetí bod získala v úvodní dnešní dvouhře hladce Sara Erraniová po vítězství 6:1, 6:1 nad Alisou Klejbanovovou.

Foto: Alessandro Bianchi, Reuters

Italka Erraniová rozhodla ve finále Fed Cupu třetí výhrou o celkovém triumfu nad ruským týmem.

Článek

Italky, které v semifinále vyřadily české vítězky uplynulých dvou ročníků, vyhrály Fed Cup poprvé v roce 2006 a pak v letech 2009 a 2010. Čtvrtým triumfem se v historické bilanci dotáhly na své finálové soupeřky, které přijely na Sardinii bez jedenácti omluvených hráček.

O dva body vítězek se postarala světová sedmička Erraniová, jež v pátek poslala Itálii do vedení 2:0 díky vítězství nad tenistkou z třetí stovky žebříčku Irinou Chromačevovou. Pro nedělní úvodní dvouhru nahradila Klejbanovová původně nominovanou Alexandru Panovovou, jež v pátek v prvním singlu více než tři hodiny trápila Robertu Vinciovou.

Další drama však skvělá antukářka Erraniová nepřipustila a za rovnou hodinu získala rozhodující třetí bod pro svůj tým. Čtvrtá dvouhra se už nehrála a v závěrečné čtyřhře zpečetil pár Karin Knappová, Flavia Pennettaová díky vítězství 4:6, 6:2, 10:4 nad dvojicí Margarita Gasparjanová, Irina Chromačevová výhru Italek na 4:0.

Finále tenisového Fed Cupu v Cagliari - konečný výsledek:
Itálie - Rusko 4:0
Erraniová - Klejbanovová 6:1, 6:1.
Knappová, Pennettaová - Gasparjanová, Chromačevová 4:6, 6:2, 10:4

Reklama

Související témata: