Hlavní obsah

Djokovič - Ferrer 7:5, 7:5Djokovič vyhrál v Paříži a může být opět světovou jedničkou

Srbský tenista Novak Djokovič vyhrál turnaj série Masters v Paříži. Druhý hráč světa v dnešním finále v hale Bercy porazil obhájce titulu Španěla Davida Ferrera dvakrát 7:5, přestože v obou setech prohrával 3:5.

Foto: Charles Platiau, Reuters

David Ferrer a Novak Djokovič (vpravo) před finále turnaje Masters v Paříži.

Článek

V první sadě Djokovič navzdory ztrátě nedovolil Ferrerovi, který předtím vyřadil světovou jedničku Rafaela Nadala i Tomáše Berdycha, jediný setbol a získal ji pro sebe díky čtyřem vítězným gamům za sebou. Ve druhém setu se situace opakovala a Djokovič zápas zakončil při soupeřově podání druhým mečbolem.

"Bylo to hodně náročné. Na konci už to bylo hlavně o hlavě, protože musíte dát soupeři najevo, že jste ještě na kurtu a pořád bojujete," řekl Djokovič. "Myslím, že jsem hrál lépe než včera (proti Nadalovi) a prohrál jsem," uvedl Ferrer. "Rozhodil mě z rytmu, a když proti Novakovi nepodáte perfektní výkon, nemáte šanci," dodal.

Šestadvacetiletý Srb si připsal 40. titul v kariéře, šestý v sezoně a udržel si šanci na návrat do čela žebříčku. Šanci sesadit Nadala z prvního místa bude mít příští týden na Turnaji mistrů pro osm nejlepších hráčů roku.

Djokovič se v Londýně v základní skupině utká s Argentincem Juanem Martínem Del Potrem, Švýcarem Rogerem Federerem a Richardem Gasquetem. Nadala čeká Berdych, Ferrer a Švýcar Stanislas Wawrinka.

Už jedenáctý titul v sezoně získal nejlepší deblový pár světa Bob a Mike Bryanové. Američtí tenisté zdolali ve finále Rakušana Alexandera Peyu s Brazilcem Brunem Soaresem dvakrát 6:3 a zopakovali si v Paříži vítězství z let 2005 a 2007.

"Tohle je rozhodně naše nejlepší sezona. Máme nejvíc titulů, nejvíc peněz, nejvíc bodů a nejvíc jsme si to užili," řekl Bob Bryan. Jedenáct turnajů vyhrála americká dvojčata i v letech 2007 a 2010. Letos ještě mohou vylepšit svou bilanci o dvanáctý titul příští týden v Londýně na Turnaji mistrů.

Halepová vyhrála v Sofii i šesté letošní finále

Rumunská tenistka Simona Halepová nenašla přemožitelku ani v šestém letošním finále. Na Turnaji šampionek v Sofii dnes v utkání o titul porazila Samanthu Stosurovou z Austrálie 2:6, 6:2 a 6:2.

Halepová ziskem šestého turnajového triumfu v kariéře završila úspěšnou sezonu, do které vstupovala s bilancí 0:3 ve finálových zápasech. V červnu ale dvaadvacetiletá Rumunka vyhrála v Norimberku a vítězná série pokračovala v Hertogenboschi, Budapešti, New Havenu a Moskvě, kde si ve finále rovněž poradila se Stosurovou.

Tenisový turnaj mužů v Paříži (tvrdý povrch, dotace 3,204.745 eur):
Dvouhra - finále:
Djokovič (2-Srb.) - Ferrer (3-Šp.) 7:5, 7:5.
Čtyřhra - finále:
B. Bryan, M. Bryan (1-USA)- Peya, Soares (2-Rak./Braz.) 6:3, 6:3.
Tenisový turnaj žen ITF v Barnstaple v Británii (tvrdý povrch, dotace 75.000 dolarů):
Dvouhra - finále:
Sirotkinová (Rus.) - Kristýna Plíšková (7-ČR) 6:7 (5:7), 6:3, 7:6 (8:6).
Tenisový Turnaj šampionek v Sofii (tvrdý povrch, dotace 750.000 dolarů):
Dvouhra - finále:
Halepová (1-Rum.) - Stosurová (4-Austr.) 2:6, 6:2, 6:2.

Reklama