Hlavní obsah

Wawrinka - Berdych 6:3, 6:7, 6:3Berdych do Turnaje mistrů vstoupil porážkou, nestačil na skvěle podávajícího Wawrinku

Aktualizováno

Porážkou vstoupil do Turnaje mistrů český tenista Tomáš Berdych. V úvodním utkání skupiny A nestačil na Stanislase Wawrinku ze Švýcarska, jemuž podlehl po setech 3:6, 7:6 a 3:6. Sedmý nasazený Wawrinka zvítězil zejména díky svému vynikajícímu servisu, který se Berdychovi nepodařilo ani jednou prorazit. Berdych se v dalších zápasech střetne v Londýně se Španěly Rafaelem Nadalem a Davidem Ferrerem.

Foto: Toby Melville, Reuters

Tomáš Berdych se natahuje po míči v utkání londýnského Turnaje mistrů se Švýcarem Stanislasem Wawrinkou.

Článek
Fotogalerie

Na švýcarském tenistovi nebylo od začátku zápasu vůbec znát, že proti Berdychovi hraje vůbec první zápas na Turnaji mistrů. Naopak. Výtečně servíroval, první dva gamy při svém servisu vyhrál čistou hrou.

Zato Berdych se na podání trápil. Úspěšnost prvního servisu měl dokonce pod 50 procenty. Nepohodu při podání předvedl v šesté hře, v níž za stavu 30:30 vyrobil dvojchybu, vzápětí poslal míček do autu a daroval tak Wawrinkovi brejk. První brejkbol si český hráč vypracoval až za stavu 3:5, Švýcar ale prolomení podání nepřipustil.

Útočnějším a agresivnějším pojetím hry vstoupil Berdych do druhého setu. Našel také jistotu na podání a tak se častěji bojovalo o servis Wawrinky. Jeden brejkbol si český hráč vypracoval ve třetím gamu, tři další pak ve hře osmé, v níž byl dokonce stav 0:40. Švýcar si ale ze svízelné situace pomohl skvělým servisem a svoje podání uhájil. Set se nakonec rozhodoval až v tie breaku, v němž Berdych dominoval a vyhrál 7:0.

Ztracená druhá sada ale Wawrinku nezlomila, naopak. Na začátku třetí sady předváděl Švýcar nejlepší tenis zápasu. Ve čtvrtém gamu Berdych - podobně jako v úvodní sadě - udělal dvojchybu v nevhodné situaci, tentokrát při shodě, a Wawrinka v následující výměně získal brejk, když zahrál český hráč míč do autu. Švýcar pak zápas doservíroval až do vítězného konce.

V úvodním utkání skupiny B udolal Argentinec Juan Martín del Potro Francouze Richarda Gasqueta 6:7, 6:3 a 7:5.

Turnaj mistrů:
Dvouhra - skupina A:
Berdych (5-ČR) - Wawrinka (7-Švýc.) 3:6, 7:6 (7:0), 3:6
Skupina B:
Del Potro (4-Arg.) - Gasquet (8-Fr.) 6:7 (4:7), 6:3, 7:5
Čtyřhra - skupina A:
Fyrstenberg, Matkowski (8-Pol.) - Kúreší, Rojer (5-Pák./Niz.) 6:3, 7:6 (10:8)
Skupina B:
Marrero, Verdasco (6-Šp.) - Granollers, M. López (4-Šp.) 6:1, 6:4

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Nečas gólem přispěl k výhře Caroliny, Kämpf zapsal asistenci

Hokejisté Caroliny dokázali ve čtvrtečním zápase NHL porazit Detroit na svém ledě 4:0. Jednou brankou se na výhře Hurricanes podílel i český forvard Martin Nečas. Jednu asistenci si připsal útočník David Kämpf, jenž pomohl Torontu k vítězství 5:1 nad Washingtonem.
NačítámNačíst další články