Hlavní obsah

Berdych s Wawrinkou prohrál a dodržel tak tradici, teď doufá v její pokračování

Londýn

Jako ve třech předchozích případech se Tomáši Berdychovi na Turnaji mistrů nepodařilo zvítězit v úvodním utkání. Po dvou porážkách od Djokoviče a jedné od Murrayho český tenista v pondělí nestačil na Švýcara Stanislase Wawrinku. Ve všech třech předchozích letech ale svůj druhý zápas vyhrál a Berdych doufá, že i této tradici letos dostojí.

Foto: Suzanne Plunkett, Reuters

Tomáš Berdych během utkání se Švýcarem Stanislasem Wawrinkou.

Článek
Fotogalerie

Švýcar byl nad síly českého hráče hlavně kvůli vynikajícímu podání, kterým se po celý zápas prezentoval. Berdychovi se ani jednou nepodařilo Wawrinkův servis prorazit. „Bylo to v tom vyrovnaném utkání o nevyužitých šancích. Ne že by jich bylo hodně, ale když má člověk pět brejkbolů, neudělá žádný a on (Wawrinka) má čtyři a promění dva, tak se to těžko dohání. To rozhodlo," citovala Berdycha čtk.

Po ztraceném prvním setu získal druhé dějství pro sebe v tie-breaku, v němž jednoznačně dominoval a vyhrál ho 7:0. Wawrinka se ale nezlomil, do závěrečné sady vstoupil znovu koncentrovaný a díky brejku ve čtvrté hře zvítězil ve třetí sadě i v celém zápase. „Žádná prohra není příjemná. Nechci prohrávat a mrzí to jako každá jiná prohra," řekl rodák z Valašského Meziříčí.

Berdych se cítí dobře

Na dvorci v londýnské O2 areně se přitom necítil zle. „Herní projev na dvorci nemám špatný a míč trefuji čistě. Nic mě nebolí, nic mě netáhne a teď se nachystám na další zápas. Jede se dál. Není to rozehráno nejlepším způsobem, ale neskládám zbraně, šance tam pořád je," zůstává odhodlaný.

Po naplnění pravidla o tom, že úvodní zápas prohraje, teď doufá v naplnění toho druhého – tedy že po druhém zápase pro změnu slaví vítězství. „To je hezký, hlavně když vidím soupeře, kteří mě čekají. Rád bych na tohle navázal," řekl Berdych, který se v anglické metropoli střetne ještě s Rafaelem Nadalem a Davidem Ferrerem.

Oba Španělé dnes sehrají zápas proti sobě, Berdych pak jako prvního vyzve poraženého z tohoto duelu, v posledním zápase skupiny A Turnaje mistrů se pak utká s vítězem.

Reklama