Hlavní obsah

Federer - Gasquet 6:4, 6:3Djokovič má na Turnaji mistrů jistý postup, Federer udržel naději

Londýn
Aktualizováno

Obhájce titulu Srb Novak Djokovič je druhým postupujícím na Turnaji mistrů v Londýně. Nad argentinským tenistou Juanem Martínem del Potrem zvítězil 6:3, 3:6, 6:3 a po Rafaelu Nadalovi má rovněž jisté semifinále. V něm tak nebudou chybět světová jednička i dvojka. Djokovič si dnes připsal už 19. výhru v řadě.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Francouz Richard Gasquet (blíže) v přestřelce u sítě s Rogerem Federerem na Turnaji mistrů v Londýně.

Článek

Del Potro svede přímý souboj o druhé postupové místo ze skupiny B v sobotu se šestinásobným vítězem Turnaje mistrů Rogerem Federerem. Ten si udržel naději poté, co ve dvou setech porazil Francouze Richarda Gasqueta 6:4, 6:3. Švýcarský rutinér minulý týden v Paříži Del Potra ve čtvrtfinále porazil.

Bývalý dlouholetý lídr světového žebříčku Federer uhájil v Londýně proti Gasquetovi neporazitelnost na tvrdém povrchu a zůstal ve hře o účast v semifinále, která mu za posledních jedenáct let unikla jen jednou v roce 2008.

Proměnil až šestý mečbol

Rekordman prestižního turnaje v úterý v londýnské O2 Areně prohrál se Srbem Novakem Djokovičem, ale proti Gasquetovi splnil roli favorita. V prvním setu využil oba brejkboly a vyhrál ho za 37 minut. Vzápětí opět prolomil Gasquetův servis, sbíral vítězné míče a na menším procentu chyb se udržel až do konce. V závěru ještě oblíbenec londýnského publika diváky napínal a proměnil až šestý mečbol.

Federer si vzájemnou bilanci proti Gasquetovi vylepšil na 11:2, obě prohry utrpěl na antuce. Letos se na akci ATP potkali poprvé. Federer udržel nejen šanci na postup do semifinále, ale i na to, že Turnaj mistrů vyhraje stejně jako v letech 2003, 2004, 2006, 2007, 2010 a 2011. V letošní nepovedené sezoně má titul jen z Halle.

"To vítězství pro mě bude po psychické stránce hodně důležité. Dokážu vyhrávat nad kluky z první desítky, porazil jsem Richarda i Juana Martína v minulém týdnu. Věřím, že mi sebevědomí narostlo, což je potřeba, abych mohl porážet ty nejlepší. A Juan Martín k nim patří," uvedl držitel rekordních 17 grandslamových titulů.

Tenisový Turnaj mistrů v Londýně (tvrdý povrch, dotace 6 milionů dolarů):
Dvouhra:
Skupina B:
Djokovič (2-Srb.) - Del Potro (4-Arg.) 6:3, 3:6, 6:3
Federer (6-Švýc.) - Gasquet (8-Fr.) 6:4, 6:3.
Čtyřhra:
Skupina A:
Dodig, Melo (3-Chorv./Braz.) - Fyrstenberg, Matkowski (8-Pol.) 6:3, 3:6, 10:2
B. Bryan, M. Bryan (1-USA) - Kúreší, Rojer (6-Pák./Niz.) 7:6 (7:3), 1:6, 14:12

Reklama

Související témata: