Hlavní obsah

Štěpánek s Paesem na Turnaji mistrů skončili

Londýn
Aktualizováno

Deblisté Radek Štěpánek s Indem Leanderem Paesem na tenisovém Turnaji mistrů skončili a nezopakují loňskou účast v semifinále. Česko-indický pár dnes prohrál svůj poslední zápas ve skupině B se španělskými obhájci titulu Marcelem Granollersem a Marcem Lópezem za hodinu a 51 minut 6:4, 6:7, 8:10. Stále měli šanci na postup, ale o tu je připravili ziskem setu ve večerním utkání Rakušan Alexander Peya s Brazilcem Brunem Soaresem.

Foto: Alastair Grant, ČTK/AP

Radek Štěpánek a Leander Paes během zápasu se španělskou dvojicí Marcel Granollers a Marc Lopez.

Článek

Již dříve měli po dvou výhrách ve skupině jistotu účasti v semifinále Španělé David Marrero s Fernandem Verdascem.

"Nemáme to ve své moci a co nemám ve své moci, to neřeším. Musíme počkat, jak dopadne večerní zápas," řekl Štěpánek po prohře s Granollersem a Lópezem v době, kdy ještě naděje na semifinále žila. Poslední zápas ve skupině sledovat neplánoval. "Nehty si u toho kousat nebudu. Buď se dostaneme, nebo ne," dodal.

Čtyřiatřicetiletého Štěpánka s ještě o šest let starším Paesem mohla zachránit ve hře o postup jen výhra Marrera s Verdascem nad Peyou a Soaresem 2:0. "Můžeme vstát z mrtvých, jak se říká, ale já nemám rád kdyby," řekl Štěpánek.

V duelu proti Granollersovi s Lópezem promarnili Paes se Štěpánkem po vyhrané první sadě pět brejkbolů ve druhém setu a neudrželi vedení 3:1 v super tiebreaku. "Bohužel jsme šance neproměnili a byli jsme potrestáni," řekl Štěpánek.

Vyřazení je pro Štěpánka s Paesem zklamáním. Po loňské účasti v semifinále a letošním titulu na US Open mysleli na triumf. "Když vyhrajeme jenom jedno utkání ve skupině, tak si moc postoupit nezasloužíme," uznal Štěpánek.

Konec v Turnaji mistrů znamená, že Štěpánek může zaměřit všechny síly a pozornost na finále Davisova poháru, v kterém Češi obhajují titul a příští týden se o trofej utkají v Srbsku. "Přímo odsud se přesunu do Bělehradu, abych moc necestoval, neletěl na jeden den domů a zase se další den nebalil," plánoval Štěpánek nedělní přesun do srbské metropole, kde se začne hrát v pátek.

Tenisový Turnaj mistrů v Londýně (tvrdý povrch, dotace 6 miliónů dolarů):
Čtyřhra:
Skupina B:
Granollers, M. López (4-Šp.) - Štěpánek, Paes (7-ČR/Indie) 4:6, 7:6 (7:5), 10:8.
Peya, Soares (2-Rak./Braz.) - Marrero, Verdasco (5-Šp.) 6:3, 7:5.
Konečná tabulka:
1.Peya, Soares3215:32
2.Marrero, Verdasco3214:22
3.Granollers, López3123:51
4.Paes, Štepánek3123:51

Reklama