Hlavní obsah

Hrajeme pro Navrátila, burcují Berdych se Štěpánkem

Marek Burkert (Bělehrad)Sport.czPrávo

Podobné sestavy, stejné kulisy. Bělehrad už je nachystaný na reprízu velkého tenisového souboje z roku 2010. Tentokrát však není v sázce postup do finále Davis Cupu, ale trofej samotná. Čeští obhájci triumfu se po třech letech ocitli v srbském předpeklí. A musejí se obejít bez svého kapitána Jaroslava Navrátila.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Tenista Tomáš Berdych a kapitán Vladimír Šafařík (v pozadí) na tréninku českého týmu před finále Davis Cupu v Bělehradu.

Článek
Fotogalerie

Od pátku do neděle čeká na hosty našlapaná bělehradská Arena s fanatickými fanoušky a k tomu sestava vedená světovou dvojkou a čerstvým vítězem Turnaje mistrů Novakem Djokovičem. „Naše taktika je jasná. Každý den uhrát jeden bod. Klíčový je debl. Když půjdeme do neděle za stavu 1:2, tak je to na 99 procent konec," říká Vladimír Šafařík, který ve funkci kapitána za hospitalizovaného Navrátila zaskakuje.

V hlavách českého týmu se nyní rýsuje i varianta, že by v pátek proti Djokovičovi nastoupil ranař Lukáš Rosol, aby byl Radek Štěpánek odpočatý na debl a hlavně na nedělní dvouhru, která může o všem rozhodnout. „Závěry naší domluvy s Radkem si zatím nechám pro sebe," pousmál se ale tajemně Šafařík.

Berdych: Míče se dobře kontrolují

V úterý si na tvrdém povrchu zatrénovala také česká jednička Tomáš Berdych. Sedmý hráč světa už prý setřásl únavu ze tří zápasů na Masters a hodlá vložit do boje všechny síly. „Míče skáčou výš než v Londýně, dobře se kontrolují," vykládal dobře naladěný Berdych a ani Štěpánek nereptal: „Hraje se mi zatím slušně."

O motivaci mají tenisté postaráno i vzhledem k Navrátilově bělehradské nepřítomnosti. „V první řadě je důležité, aby se dal dohromady a byl fit, protože to není nic příjemného. Zní to jako klišé, ale zdraví je nejdůležitější," řekl Berdych.

„Je to velká škoda, že tu s námi není, ale teď hlavně chceme k jeho rekonvalescenci přispět vítězstvím," přidal se Štěpánek. „Říkal jsem mu: kápo, jednu salátovou mísu už máte doma. My vám k ní hodláme dovézt ještě jeden exemplář..."

Reklama

Související témata: