Hlavní obsah

Kardinální přehmat! Srbové spílají kapitánu Obradovičovi za nenasazení Djokoviče do čtyřhry

Praha/Bělehrad

Ostrá debata se rozeběhla na diskusních fórech srbských médií po prohře ve finále Davis Cupu s českým výběrem. Nejčastějším terčem fanoušků je nehrající kapitán Bogdan Obradovič, který prý fatálně selhal, když nepřesvědčil Novaka Djokoviče, aby odehrál sobotní čtyřhru.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Poražený srbský tým, zleva kapitán Bogdan Obradovič, Novak Djokovič a Dušan Lajovič.

Článek

Nenasazení Djokoviče se podivil i Štěpánek, jehož příměr o „nechání ferrari v garáži" srbského kapitána pěkně rozpálil. Srbští fanoušci ale většinou sdílejí názor českého tenisty, který stejně jako v loňském finále proti Španělsku vybojoval i v Bělehradě v pátém zápase rozhodující třetí bod.

„Komentář Štěpánka je OK. Největším viníkem je Obradovič, protože vybral do čtyřhry špatného hráče. Na Štěpánka bych nic neházel, chyba je na straně našeho výběru," poznamenal jeden z fandů na diskusním fóru deníku Večernije novosti. „Co po tom všem říct? Davis Cup nevyhrává jeden hráč. Berdych i Štěpánek byli bez šance proti Djokovičovi, ale Srbsko bylo bez šance proti Česku," napsal jeden ze čtenářů listu Kurir.

Vedle nenasazení Djokoviče do čtyřhry ovšem srbští příznivci viní Obradoviče z toho, že do rozhodujícího pátého duelu nasadil nezkušeného Lajoviče. „Výsledek sám o sobě zaslouží uznání, o tom není sporu. Mohli jsme být ale šampióni, a jediný důvod, proč nejsme, je špatný výběr hráčů. Celý zápas kardinálně ovlivnily dva přehmaty kapitána. První, že nenasadil Novaka do čtyřhry, a druhý, že do pátého zápasu neposlal Ilju (Bozoljace)," míní další ze čtenářů novin Večernije novosti.

Mezi viníky řadí i Tipsareviče

„Pošlete na kurt naprosto nezkušeného hráče, aby v rozhodující bitvě vzdoroval starému zkušenému plejerovi! A stará liška Bozoljac, který by Štěpánkovi určitě dokázal vzdorovat, zůstane na lavičce," zlobil se další z fandů na webu deníku Blic.

Do pytle pro viníky ovšem někteří srbští fanoušci házejí i Janka Tipsareviče, který definitivně vypadl z Obradovičovy sestavy ve čtvrtek kvůli neustávajícím problémům s patou. „Porážka padá na jeho hlavu. Moc dobře věděl, že bez něj a suspendovaného Troického není šance třetí bod proti Čechům získat. Měl dost času, měl se pokusit své zdravotní potíže překonat," míní jeden ze čtenářů listu Blic.

Srbským tenistům se slavnou salátovou mísu podařilo vyhrát v roce 2010, kdy na domácí půdě porazili Francii 3:2 na zápasy. Letos v opačném poměru podlehli českému výběru, jemuž se v Bělehradě podařilo obhájit loňský triumf z Prahy.

Reklama

Související témata: