Hlavní obsah

OBRAZEM: Fanoušci v Prostějově udělali tenistům malé Nagano, nechyběl ani Navrátil

Prostějov
Aktualizováno

Bouřlivé ovace připravilo asi dva tisíce fanoušků v Prostějově vítězům Davisova poháru Tomáši Berdychovi, Radku Štěpánkovi, Lukáši Rosolovi, Janu Hájkovi a zastupujícímu kapitánovi týmu Vladimírovi Šafaříkovi.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Prostějovští vlajkonoši oslavují obhájce vítězství v Davis Cupu.

Článek
Fotogalerie

Na centrálním kurtu tamního areálu, kam tenisté zavítali den po finále v Srbsku, nechyběl ani obvyklý kapitán Jaroslav Navrátil, který do Bělehradu nemohl kvůli plicní embolii. Od svých svěřenců tam převzal malou repliku slavné trofeje. Originál čeští reprezentanti z Bělehradu nepřivezli. „Přiletí za námi zhruba za měsíc. Zatím hráči dostali jen malé repliky," vysvětlil Miroslav Černošek, majitel České sportovní, která daviscupový tým marketingově zastupuje.

Tenisté absolvovali oslavy nejprve přímo v Srbsku. V pondělí dopoledne přiletěli do Brna a poté se ihned přesunuli do Prostějova.

Tam je uvítala také asi čtyřicítka příznivců s bubny, kteří tenisty povzbuzovali přímo v Bělehradě a v pondělí se starali o hlavní kulisu oslav. „Tito naši fanoušci jsou úžasní, nejlepší na světě," smál se Hájek. „Připravili nám tady malé Nagano. Přivítání bylo nádherné, dojemné," tvrdil Štěpánek. „Jsme šťastni, že se to odehrálo právě doma v Prostějově. O to víc si toho ceníme," přidal své dojmy Berdych.

„Jsem strašně rád, že jsem mohl být součástí této skvělé oslavy. U televize, v níž jsem utkání sledoval, jsem chvílemi doslova trpěl. S kluky, ale i s Vladimírem Šafaříkem, který mě důstojně zastoupil, čehož si cením, jsem sice byl po telefonu ve spojení, ale bylo to zcela něco jiného, než když sedíte na kapitánské židli přímo v dějišti," uvedl Navrátil, který na improvizované pódium uprostřed tenisového kurtu vystoupil jako poslední. A poslední také za nadšených ovací diváků i odcházel.

Reklama