Hlavní obsah

Proti Čechům bych nasadil čtyřhru jinak, svěřil se Zimonjič po finále Davis Cupu

Bělehrad

Čeští tenisoví hrdinové už mají první kolo oslav obhajoby zisku Davisova poháru za sebou, ale v Srbsku se stále ještě s finálovou porážkou zcela nesmířili. Mrzí je pochopitelně především promarněná příležitost v sobotní čtyřhře, kde měli nejreálnější příležitost, jak získat rozhodující bod k předpokládaným (a nakonec skutečně realizovaným) dvěma výhrám Novaka Djokoviče v singlu. Se svým smutkem se svěřil i nejzkušenější srbský reprezentant Nenad Zimonjič.

Foto: Darko Vojinovic, ČTK/AP

Nenad Zimonjič (vlevo) a jeho deblový partner Ilja Bozoljac.

Článek

Zatímco sami čeští tenisté i jejich fanoušci předpokládali, že proti nim v sobotním utkání nastoupí po boku Zimonjiče ve skvělé formě hrající Djokovič, kapitán srbského týmu Bogdan Obradovič nakonec poslal místo světové dvojky na kurt Ilju Bozoljace. Český tým si s touto dvojicí poradil poměrně snadno ve třech setech.

„Jen je mi velmi líto, že jsme nehráli čtyrhru v takové kombinaci, v jaké bychom byli proti Čechům nejsilnější," napsal na svůj twitterový účet Zimonjič.

Češi byli lepší

Sportovně však uznal porážku a vítězům pogratuloval. „Češi byli určitě lepším týmem a zasloužili si vyhrát. Gratuluji Tomášovi a Radkovi, že se jim podařilo dobýt druhý daviscupový titul," dodal Zimonjič.

Nominace na sobotní čtyřhru byla po finále velmi živě diskutovaným tématem. Od srbských fanoušků to Obradovič pořádně schytal, podle nich měl jednoznačně přesvědčit Djokoviče, aby nastoupil i v sobotu.

Když vyjádřil stejné překvapení nad složením srbského páru pro čtyřhru Radek Štěpánek s přirovnáním, že soupeř nechal v sobotu „ferrari v garáži", opřel se do českého reprezentanta kapitán Obradovič s tím, že „Štěpánek nemá vychování".  Hněv vlastních fanoušků tím ale rozhodně od své osoby neodvrátil.

Reklama

Související témata: