Hlavní obsah

Berdych je na kurtu suchar, ale píše nejvtipnější glosy, ocenil Čecha americký server

Není rozhodně showman jako jeho daviscupový kamarád Radek Štěpánek, někteří fanoušci i soupeři ho vyloženě nemusí, přesto v žádném případě českému tenistovi Tomáši Berdychovi nechybí smysl pro humor a schopnost na malém prostoru vtipně okomentovat situaci. To neuniklo ani americkému odbornému serveru tennis.com, jenž Berdychovi udělil titul Tweeter roku.

Foto: Darko Vojinovic, ČTK/AP

Radost Tomáše Berdycha (vpravo) a Radka Štěpánka po vítězství ve čtyřhře.

Článek

Na konci tenisové sezóny je čas na bilancování a ocenění. Tomáš Berdych sice podruhé za sebou dobyl Davisův pohár, ale žádné významnější individuální ceny se na mezinárodní scéně nedočkal. Tennis.com však na českého ranaře nezapomněl.

„Tenhle Čech bývá často obviňován z nedostatku sportovního ducha na kurtech, ale své celkově stoické a chladné chování během zápasu napravuje velmi poutavými a výtečně formulovanými tweety," pochvaluje server Berdychovy glosy na sociální síti Twitter.

S Djokovičem si chtěl zatančit

Do kontrastu s aktuálně sedmým hráčem světa dává na tomto poli jiné hvězdy jako Djokoviče, Nadala či Šarapovovou. „Šarapovová je sice výstřední, ale její tweety se spíše stáčí k tomu, co si vzít na sebe. Nadal a Djokovič? Ti produkují jen PR sdělení. Vtipný je Andy Murray, ale na Twitteru prostě nikdo na Berdycha nemá," pokračuje tennis.com.

Server v této souvislosti připomíná poslední Berdychovu akci na zmíněné sociální síti, která se dostala do médií. A to komentář k neúčasti Novaka Djokoviče na závěrečné večeři po porážce Srbska ve finále Davis Cupu od České republiky.

„Přijel jsem na daviscupovou večeři a Djoko tady stále není. Že by pořád zůstával v garáži?" napsal Berdych v narážce na slova Radka Štěpánka k absenci Djokoviče v klíčové sobotní čtyřhře, kterou český reprezentant přirovnal k ferrari zanechanému v garáži, což vyvolalo ostrou kritiku srbského kapitána Obradoviče směrem ke Štěpánkovi.

Berdych jen upozornil na Djokovičovu absenci, nijak ji nekritizoval, přesto to od některých fanoušků za svá slova schytal. Rodák z Valašského Meziříčí svůj příspěvek následně smazal s odůvodněním: „Proč jsem to smazal? Chtěl jsem si dnes s Djokym zatančit. Jsem smutný, že tu není."

Reklama

Související témata: