Hlavní obsah

Dokicová - Gajdošová 2:6, 4:6Bývalé světové čtyřce Dokicové se návrat na kurty nevydařil

Melbourne

Australská tenistka Jelena Dokicová zahájila svůj pokus o návrat na okruh WTA po téměř dvouleté pauze porážkou. Třicetiletá bývalá světová čtyřka podlehla v australské kvalifikaci o divokou kartu na Australian Open Jarmile Gajdošové ve dvou setech.

Foto: Collens Trevor, ČTK/AP

Australská tenistka Jelena Dokicová.

Článek

Rodačka z Osijeku nehrála od loňského dubna, kdy musela vzdát v prvním kole turnaj v Charlestonu kvůli bolavému zápěstí. V listopadu 2012 se podrobila operaci a vypadla ze žebříčku WTA. Nyní proto potřebuje ke startům v hlavní soutěži tenisových turnajů divoké karty od pořadatelů.

Slovenská rodačka Gajdošová, jež se v letošní sezóně potýkala s mononukleózou a rovněž příliš nehrála, Dokicovou porazila 6:2, 6:4. "Myslela jsem, že budu mnohem víc nervózní," řekla po utkání Dokicová, na níž bylo znát, že do potřebné kondice má ještě daleko. "Být skoro dva roky mimo je hodně, dokonce i pro hráčku z první pětky," dodala.

Dokicová byla juniorskou světovou jedničkou a v osmnácti letech už měla na kontě tři turnajové tituly. Celkem jich získala šest a další čtyři přidala ve čtyřhře. Kromě Austrálie hrála v barvách Jugoslávie a později Srbska.

Reklama

Související témata: