Hlavní obsah

Belgičanka Clijstersová v Miami smetla Mauresmovou

PRAHA

Kim Clijstersová postoupila do finále turnaje v Miami. Belgická tenistka v semifinále smetla nejvýše nasazenou Amélii Mauresmovou z Francie, které povolila jedinou hru. O druhý turnajový titul za sebou se utká s Ruskou Marií Šarapovovou.

Článek

Někdejší světová jednička Clijstersová první set vyhrála za pětatřicet minut 6:1 a ve druhé sadě dokonce aktuálně druhé hráčce světa nadělila 'kanára'. Za hodinu a dvě minuty se tak radovala z postupu do finále a stala se v jednadvacetileté historii turnaje vůbec první nenasazenou hráčku, která se dostala tak daleko.

Clijstersová se v únoru vrátila na kurty po zranění zápěstí a prohrála jen jeden zápas. Před dvěma týdny získala titul v Indian Wells a v posledních třinácti utkáních nenašla přemožitelku. "Věci do sebe zapadly opravdu rychle. V Indian Wells to bylo jako sen a teď je to ještě lepší. Bavím se a všechno je na svém místě," pochvalovala si aktuální formu Clijstersová.

Recept na ni nenašla ani Mauresmová. "Hrála neuvěřitelný tenis. Má obrovské sebevědomí, takže jí všechno spadne do kurtu," uvedla poražená Francouzka.

Federer potvrdil roli favorita

V mužské dvouhře roli nejvýše nasazeného hráče potvrdil Švýcar Roger Federer. Nejlepší tenista současnosti si ve čtvrtfinále ve dvou setech poradil s Britem Timem Henmanem a dnes ho čeká domácí Andre Agassi. "Těším se na ten zápas. Andre je jednou z posledních legend v tenise a chci s ním hrát co nejčastěji," řekl Federer, který vyhrál již podvacáté za sebou.

Zkušený Američan vyřadil svého krajana Taylora Denta, kterého ve druhém setu vyprovodil s 'kanárem'. V Miami Agassi usiluje už o svůj sedmý titul. "Tady se mi vždycky hrálo dobře. Je to jediný turnaj, který jsem vyhrál víckrát než moje žena, takže doma je to pro mě docela velký úspěch," řekl manžel bývalé slavné německé tenistky Steffi Grafové.

Muži si v Miami rozdělí celkovou dotaci 3,45 miliónu dolarů, ženy hrají o 3,1 miliónu dolarů.

Muži: Dvouhra - čtvrtfinále:
Federer (1-Švýc.) - Henman (6-Brit.) 6:4, 6:2, Agassi (9-USA) - Dent (31-USA) 7:5, 6:0.
Ženy: Dvouhra - semifinále:
Clijstersová (Belg.) - Mauresmová (1-Fr.) 6:1, 6:0.

Reklama

Související témata: