Hlavní obsah

Šťastná Clijstersová: Štípněte mě, že se mi to nezdá

Tenistka Kim Clijstersová se mílovými kroky vrací po dlouhé zdravotní pauze do světové špičky, z níž vinou problémů se zápěstím před rokem vypadla. Bývalá první hráčka světa po únorovém návratu na kurty prohrála jediný zápas, posbírala trofeje na prestižních turnajích v Indian Wells a Miami a v pondělním novém žebříčku už bude v první dvacítce.

Článek

Před čtyřmi týdny, než zahájila pozoruhodný comeback, byla Clijstersová na 133. místě pořadí WTA. Kvůli vážnému zranění levého zápěstí jí hrozil konec kariéry, ale po operaci se začala pečlivě připravovat na návrat a sklízí sladké ovoce. "Poté, co dnes předvedla, patří už teď mezi nejlepších pět hráček světa," řekla Ruska Maria Šarapovová poté, co v sobotním finále prohrála s Clijstersovou 3:6 a 5:7.

Samotná Belgičanka nemůže svým výsledkům uvěřit. "Potřebovala bych štípnout, jestli nespím. Poslední čtyři týdny byly pro mě neskutečné," prohlásila. Čtrnáct posledních zápasů vyhrála, z toho šest proti soupeřkám z top ten. Nestačila na ni světová jednička Davenportová, dvojka Mauresmová ani Šarapovová.

"Počítala jsem s tím, že vyhraju tak dva tři zápasy, hlavním cílem bylo dostat se do správného rytmu. Těžko se tomu dá uvěřit," uvedla Clijstersová. Vyhrát dva nejštědřeji dotované turnaje okruhu WTA v Indian Wells a Miami v jednom roce se jí povedlo jako druhé tenistce v historii po Němce Steffi Grafové.

Pokud by Šarapovová belgickou soupeřku na Floridě porazila, mohla si polepšit na druhé místo světového žebříčku. Nejvíce wimbledonskou šampionku překvapilo, že ani po porci 14 zápasů za sebou nebyla Clijstersová fyzicky unavená. "Vrátila každý míček. Běhat z jednoho rohu do druhého je pro ni hračka," řekla sedmnáctiletá Ruska.

Z Miami už odletěla belgická hrdinka domů, kde si dopřeje pár dní odpočinku. Poté se začne připravovat na antukovou část sezony v Evropě. Díky posunu do elitní dvacítky bude na dalších turnajích znovu patřit mezi nasazené hráčky.

Reklama

Související témata: