Hlavní obsah

Edberg by mohl v přípravě pomáhat Federerovi

Stockholm

Stefan Edberg by se mohl po Borisi Beckerovi stát další tenisovou legendou, která se představí v roli trenéra. Sedmačtyřicetiletý Švéd minulý týden krátce spolupracoval s bývalou světovou jedničkou Rogerem Federerem, a pokud by švýcarský tenista projevil zájem o dlouhodobou spolupráci, Edberg by prý neváhal.

Foto: Javier Garcia Martino / Photogamma

Roger Federer na Estadio La Bombonera.

Článek

Držitel šesti grandslamových titulů řekl v rozhovoru pro list Svenska Dagbladet, že záleží na tom, zda se jim podaří sladit časové možnosti. "Pokud by to šlo, byl bych více než šťastný," prohlásil Edberg, jenž profesionální tenis opustil v roce 1996.

Nebýt to Federer, neměl by zájem

S nápadem na společný tréninkový kemp prý přišel Federer. "Byl jsem pořádně překvapený, protože už je to dost dlouho, co jsem s tenisem skončil," řekl Švéd vyhlášený hrou servis-volej. "Zároveň mi to hodně zalichotilo. Nikdy jsem o trenérské dráze neuvažoval a upřímně řečeno, kdyby to nebyl Federer, neměl bych zájem," dodal.

Na turnajích by se Edberg mohl v hledišti setkávat se svým někdejším velkým rivalem Beckerem. Německý šampión se tento týden stal trenérem srbského tenisty Novaka Djokoviče, jenž hodlá v nové sezóně zaútočit na místo světové jedničky, které drží Španěl Rafael Nadal.

Už dříve uspěl v roli trenéra Ivan Lendl, který od roku 2011 spolupracuje s Andym Murraym. Třiapadesátiletý rodák z Ostravy dovedl svého skotského svěřence k olympijskému zlatu v Londýně, triumfu na US Open a letos i k vysněnému titulu ve Wimbledonu.

Reklama