Hlavní obsah

Tenistka Bedáňová prohrála na Amelia Islandu s Pierceovou

PRAHA

Česká tenistka Daniela Bedáňová vypadla na turnaji na Amelia Islandu v prvním kole. Hráčka, která dostala od pořadatelů divokou kartu, podlehla v pondělním utkání čtrnácté nasazené Mary Pierceové z Francie hladce 3:6 a 0:6.

Článek

Bedáňová, které v současnosti patří v pořadí WTA až 356. pozice, neměla proti vítězce floridského antukového turnaje z roku 1998 mnoho šancí. Třicetiletá Pierceová ji jasně předčila v razanci i přesnosti úderů a zvítězila za pouhých 46 minut.

Na konci loňského roku vypadla Pierceová z francouzského týmu pro semifinále Fed Cupu kvůli zranění ramena, které ji posléze limitovalo i na lednovém Australian Open. Nyní už je prý zcela v pořádku. "V uplynulých dvou týdnech jsem tvrdě trénovala na antuce, na které hraju moc ráda. Vynechala jsem i Miami a vyplácí se to. Cítila jsem se opravdu dobře," řekla novinářům Francouzka, které v hledišti fandili i maminka a bratr.

Postoupila také nasazená třináctka Ai Sugijamaová z Japonska, která se v dalším kole střetne s Barborou Strýcovou. Tenistky na Amelia Islandu hrají o podíly z dotace 585.000 dolarů.

Dvouhra - 1. kolo:
Pierceová (14-Fr.) - Bedáňová (ČR) 6:3, 6:0, Sugijamaová (13- Jap.) - Sanchezová-Lorenzová (Šp.) 6:1, 7:6 (10:8), Frazierová (16-USA) - Židkovová (Rus.) 6:4, 6:2, Peerová (Izr.) - Stosurová (Austr.) 6:1, 6:3.

Reklama

Související témata: