Hlavní obsah

Česko - Francie 1:2Kvitová se Štěpánkem mix prohráli a účast ve finále Hopmanova poháru se jim vzdálila

Aktualizováno

Čeští tenisté si připsali na Hopmanově poháru první porážku a vzdálila se jim účast ve finále. Radek Štěpánek s Petrou Kvitovou v Perthu podlehli Francii 1:2 na zápasy a v pátek se střetnou s Američany.

Foto: Twitter

Petra Kvitová se raduje z výhry.

Článek

V duelu s Francií nejdříve Štěpánek podlehl favorizovanému Jo-Wilfriedu Tsongovi 1:6 a 4:6. Naději na obrat vydřela Kvitová po výhře nad Alizé Cornetovou 6:1, 3:6 a 7:5. Ve smíšené čtyřhře ale český pár nestačil a prohrál 1:6 a 3:6.

"Ještě jsme neskončili, budeme bojovat o finále. Stát se může ve skupině cokoli," řekla Kvitová Radiožurnálu. "Počty necháme na někoho jiného, my se musíme snažit porazit Američany a třeba tu šanci budeme mít," doplnil Štěpánek.

Světová šestka Kvitová věděla, že musí Cornetovou porazit, aby udržela českému páru naději na výhru v zápase. Začala dobře a první set ovládla díky servisu a drtivým returnům rychle 6:1. Ve druhém ale začala kazit, přišla o podání a musela hrát tři sety.

V rozhodující sadě získala Kvitová rychle brejk. Za stavu 5:4 ještě při svém podání zápas nedokončila. Zvládla to až o dvě hry později, kdy při druhém mečbolu a po dvou hodinách a 20 minutách zahrála vítězný bekhend.

"Mlela jsem z posledního, ale na to se historie neptá. Musím rychle zregenerovat a doufám, že mě Radek v mixu podrží," přála si Kvitová. Dvojnásobný grandslamový vítěz ve čtyřhře Štěpánek ale Kvitové ve smíšené čtyřhře nepomohl. Trápil se na síti a třikrát v utkání ztratil servis, což rozhodlo. "Dost špatně jsem servíroval, což by asi v mixu chlap moc neměl. Vůbec jsem se o servis nemohl opřít v singlu ani v mixu, ale Francouzi hráli neskutečně," dodal Štěpánek.

Štěpánek na Tsongu nestačil

Pětatřicetiletý Štěpánek na Tsongu většinu zápasu nestačil, duel se světovou desítkou zdramatizoval až v závěru. Ve druhém setu snížil z 2:5 na 4:5 a míč ho dokonce dělil od vyrovnání, ale Tsonga odvrátil brejkbol esem. Po skoro hodině a půl pak zápas ukončil. "Jsem rád, že jsem to zvládl," uvedl Francouz.

Štěpánek s Kvitovou, kteří tvoří pár i mimo kurt, vyhráli na úvod skupiny B nad Španělskem 3:0. V pátek zakončí základní část soutěže duelem s americkým párem John Isner a Sloane Stephensová, který rovněž zdolal oslabené španělské obhájce titulu bez ztráty bodu. Vítěz skupiny postoupí do sobotního finále.

Tenisový Hopmanův pohár v Perthu:
Skupina B:
USA - Španělsko 3:0
Stephensová - Medinaová 6:3, 6:1
Isner - Muňoz 6:3, 6:4
Isner, Stephensová - Medinaová, Muňoz 4:6, 6:0, 10:4
Česko - Francie 1:2
Štěpánek - Tsonga 1:6, 4:6
Kvitová - Cornetová 6:1, 3:6, 7:5
Kvitová, Štěpánek - Cornetová, Tsonga 1:6, 3:6.
Tabulka:
1.USA1103:06:11
2.Francie1102:15:21
3.ČR2114:28:51
4.Španělsko2020:61:120

Reklama

Související témata: