Hlavní obsah

Štvanický tenisový centrkurt dostane jméno, snad i střechu

PRAHA

S novým jménem vstoupí do sezóny štvanický tenisový centrální dvorec. Název ČEZ Koloseum se zakrátko objeví na betonové tribuně směrem k pražské magistrále a možná předznamená rekonstrukci stadionu. Slavný kurt u Negrelliho viaduktu by měl dostat nový háv se zatahovací střechou.

Foto: ČTK

Tenisový areál na pražské Štvanici během povodní - ilustrační foto

Článek

Český tenisový svaz (ČTS) má na stole dva architektonické návrhy a realizace je závislá pouze na dostatku peněz.

S nápadem nazvat štvanický dvorec Koloseum přišli zástupci sponzora. "A nám se líbil. Stadion i tak vypadá a arén je po republice nespočet, ale koloseum žádné," řekl předseda svazu Ivo Kaderka na dnešní tiskové konferenci v Praze. Slavnostní odhalení nápisu se uskuteční asi 23. dubna v rámci fedcupového utkání českých tenistek ve Světové skupině II s Japonskem.

Kaderka přemýšlí o rekonstrukci centrkurtu na Štvanici už šest let a je přesvědčen, že se mu to podaří. "Nemohu říci, kdy to bude, ale věřím, že to bude," řekl funkcionář. Přestavba je jen otázkou peněz. "Až budou, tak od poklepání na základní kámen to může do roku a do dne stát," prohlásil Kaderka. Nyní se už podle něj zpracovává projektová dokumentace.

Půlmiliarda korun ze tří zdrojů

Odhadovanou půlmiliardu korun na rekonstrukci chce Kaderka zajistit z tří zdrojů. Jedním z nich je prodej soukromému investorovi. "Zájem je z Itálie, Slovenska, Izraele i z Asie," vypočítal Kaderka. Dalšími položkami mají být příspěvky z rozpočtů státu a hlavního města.

Kaderka měl příslib částky od státu. "Jenomže teď nevím, jestli to vyjde." uvedl Kaderka v návaznosti na nejasný osud vlády. Podle jeho slov by Praha případně mohla investovat zhruba třetinu částky, která půjde ze státní pokladny.

Rekonstrukce štvanického dvorce by obnášela i vybudování částečně zatahovací střechy, postavené buď na nezávislé konstrukci, nebo na té stávající, podle toho, který projekt by byl vybrán. "Stavba střechy bude realizačně velmi náročná, ale snad to vyjde a bude tady jeden z nejkrásnějších stadionů Evropy," řekl Kaderka.

Reklama