Hlavní obsah

VIDEO: Kuriózní Federerova smeč. Zmátl spoluhráče, protihráče a diváci bouřili

Brisbane

Hodně bizarní kousek se na turnaji v australském Brisbane povedl Rogeru Federerovi. Švýcarský tenista po boku Francouze Nicolase Mahuta bojoval ve čtvrtfinále čtyřhry proti bulharsko-francouzské dvojici Grigor Dimitrov, Jérémy Chardy a po jedné z výměn doslova zvedl diváky ze sedadel. Nevydařená smeč bývalé světové jedničky totiž k údivu všech skončila vítězným fiftýnem pro švýcarsko-francouzský pár.

Nepovedená smeč Rogera Federera pobavila diváky.

 
Článek

Vše začalo servisem Mahuta, který posléze s Federerem odolával forhendovým útokům Chardyho. Mahut nakonec zahrál balón až k základní čáře, kde se Dimitrov pokusil o lob.

Federer na míček sice dosáhl, jenže ho netrefil čistě a ten tak dopadl pouhých pár centimetrů za síť. Bod se zdál být pro Federera s Mahutem již ztracený, protože Chardy měl dostatek času a pohodlí zahrát vítězný úder.

Jenže rodák z města Pau situaci podcenil, navíc ho zradila rotace balónu, který se bez dotyku protivníka vrátil zpět na druhou stranu dvorce. Mahut s Federerem si připsali fiftýn, kterému fanoušci na tribunách nadšeně aplaudovali.

Švýcarsko-francouzský pár nakonec po vyrovnaném boji postoupil do semifinále, když Dimitrova s Chardym zdolal 7:6, 6:7 a 11:9.

Reklama

Související témata: