Hlavní obsah

Česko - USA 2:0Štěpánek porazil Raonice. Čechům ale ani vítězství nad USA do finále Hopman Cupu nepomohlo

Perth
Aktualizováno

Ani vítězství nad USA nepomohlo českým tenistům do finále Hopmanova poháru, které si zahrají proti Polsku tenisté Francie. První bod vybojovala v pátek Petra Kvitová, která porazila Sloane Stephensovou v prvním setu 6:3 a Američanka následně duel skrečovala. O druhý bod měl bojovat Radek Štěpánek proti Johnu Isnerovi, který však kvůli zdravotním problémům nenastoupil. Český hráč tak nakonec porazil náhradníka Milose Raonice z Kanady 5:7, 6:3, 7:6. Závěrečný mix už na výhře Česka nemůže nic změnit.

Foto: Kamran Jebreili, ČTK/AP

Jo-Wilfried Tsonga se na vítězství nad Danielem Muňozem dost nadřel.

Článek

Raonic nastřílel 23 es, ale Štěpánek zvládl zápas se světovou jedenáctkou výtečně. Navíc bavil diváky - jednou půjčil raketu lajnovému rozhodčímu, jindy při čekání na jestřábí oko chtěl "zastřelit" rozhodčího raketou.

V tie-breaku třetího setu sice už prohrával 1:4, ale šesti míči v řadě zápas po více než dvou hodinách ukončil. V hledišti pak objal fanynku zahalenou v české vlajce. "Těžko se returnuje jeho skvělý servis, ale zápas jsem si užíval. Zkusil jsem to a vyšlo to," usmíval se pětatřicetiletý Štěpánek v rozhovoru na kurtu.

Francouzi prošli základní skupinou bez zaváhání. První bod proti Španělsku získala Cornetová, přestože ji v druhém setu proti Anabel Medinaové trápily problémy se stehenním svalem. Dvouhru ale vyhrála dvakrát 6:2. Druhý bod pak přidal Tsonga po nečekaně vydřené výhře 6:4, 6:7 a 6:2 nad Danielem Muňozem.

Tenisový Hopmanův pohár v Perthu:
Skupina B:
Francie - Španělsko 3:0
Cornetová - Medinaová 6:2, 6:2
Tsonga - Muňoz 6:4, 6:7 (7:9), 6:2
Cornetová, Tsonga - Medinaová, Muňoz 8:3
ČR - USA 2:0
Kvitová - Stephensová 6:3 skreč Stephensové
Štěpánek - Isner bez boje
Exhibice:
Štěpánek - Raonic 5:7, 6:3, 7:6 (7:4)
Štěpánek, Kvitová - Anderson, Bobusicová (Austr.) 8:3

Reklama

Související témata:
  Kosťuková - Vondroušová dnes 16 : 00
20240420T16 : 00:00+0200
Kosťuková vs. Vondroušová
Kosťuková vs. Vondroušová
Kosťuková
Vondroušová