Hlavní obsah

Zakopalová vstoupila do sezóny triumfem v deblu. Hradecká naopak neuspěla

Šen-čen
Aktualizováno

Češka Klára Zakopalová zahájila tenisovou sezónu třetím titulem ve čtyřhře. Společně s Rumunkou Monicou Niculescuovou vyhrála turnaj v čínském Šen-čenu. Ukrajinský pár sester Kičenokových porazily ve dvou setech 6:3 a 6:4. Lucie Hradecká naopak nezvládla vyvrcholení čtyřhry v Aucklandu. Singl na novozélandském turnaji ovládla Srbka Ivanovičová, v Brisbane triumfovala Serena Williamsová.

Foto: Sport.cz

Česká tenistka Klára Zakopalová - archivní foto.

Článek
Fotogalerie

Zakopalová s Niculescuovou porazily v sobotním finále 6:3, 6:4 ukrajinská dvojčata Ljudmilu a Nadiju Kičenokovy a turnaj vyhrály bez ztráty setu. Zkušená česká hráčka si připsala třetí deblový triumf po loňském Bastadu a Hertogenboschi 2011. Z dvouhry má ve sbírce dva tituly.

Loni hrála Zakopalová v Šen-čenu i singlové finále, v němž nestačila na čínskou hvězdu Li Na. Světová trojka dnes titul obhájila a po výhře 6:4, 7:5 nad krajankou Pcheng Šuaj si připsala osmé turnajové vítězství v kariéře.

Ivanovičová po dvou letech vítězná ve WTA

Šestadvacetiletá Ivanovičová naposledy vyhrála turnaj WTA v roce 2011 na Bali, v Aucklandu nyní z pozice druhé nasazené hráčky přidala dvanáctý titul v kariéře. Zvítězit nad Williamsovou mohla mnohem snáz, jenže za stavu 5:3 v druhé sadě neproměnila mečbol a set nakonec ztratila.

Sedminásobná grandslamová vítězka Williamsová se probojovala do finále poprvé od předloňského října. Před duelem s Ivanovičovou jí nahrávalo vysoké vedení 8:1 ve vzájemné bilanci, další vítězství ale nepřidala.

„Hrála moc dobře. Už jsme spolu odehrály řadu skvělých zápasů a tenhle mezi ně rozhodně bude patřit taky," řekla po finále třiatřicetiletá Američanka, která kvůli zdravotním potížím klesla ve světovém žebříčku na současné 47. místo.

Li Na naplnila očekávání

Favorizovaná domácí tenistka Li Na vyhrála turnaj v čínském Šen-čenu. Nejvýše nasazená hráčka ve finále porazila krajanku Pcheng Šuaj 6:4, 7:5, obhájila loňský titul a připsala si osmé turnajové vítězství v kariéře.

Jednatřicetiletá Li Na, vítězka Roland Garros z roku 2011 a loňská finalistka Australian Open, prohrála v pěti zápasech v Šen-čenu jediný set. Ve vzájemné bilanci s Pcheng Šuaj po finále vede 6:1.

Williamsová předčila Azarenkovou

Americká tenistka Serena Williamsová vstoupila do nové sezóny ziskem 58. turnajového titulu. Světová jednička porazila ve finále v Brisbane druhou nasazenou Bělorusku Viktorii Azarenkovou 6:4, 7:5 a obhájila triumf z minulého roku.

Williamsová před rokem v Brisbane odstartovala veleúspěšnou sezónu, v níž získala jedenáct turnajových prvenství a prohrála jen čtyři z 82 zápasů. Tentokrát prohrávala dvaatřicetiletá Američanka v druhém setu s Azarenkovou už 2:4, ale poté jí dvakrát prolomila podání.

Ve finále mužského turnaje se v Brisbane utkají dvaatřicátníci Roger Federer a Lleyton Hewitt, rovněž někdejší světové jedničky. Nejvýše nasazený Federer v semifinále vyřadil Francouze Jérémyho Chardyho, Hewitt rovněž ve třech setech zdolal ve čtyřicetistupňovém vedru turnajovou dvojku Keie Nišikoriho z Japonska.

Nadal triumfoval v Dauhá

Španěl Rafael Nadal proměnil první start v nové sezóně v zisk 61. titulu v kariéře. Ve finále v Dauhá porazil první hráč světového žebříčku Francouze Gaëla Monfilse za dvě hodiny a dvě minuty 6:1, 6:7, 6:2.

Sedmadvacetiletý rodák z Mallorky uspěl v Kataru až při šestém startu a oplatil Monfilsovi tamní porážky z let 2009 a 2012. Nadal navíc přerušil francouzskou sérii vítězství v Dauhá, neboť vloni triumfoval Richard Gasquet a o rok dříve Jo-Wilfried Tsonga.

V pořadí ATP Nadal zvýšil náskok před druhým Srbem Novakem Djokovičem, který tento týden odpočívá, a inkasoval prémii 188 600 dolarů z celkové dotace 1 195 500. V historickém žebříčku podle počtu získaných titulů v moderní éře se osamostatnil na osmém místě před Andrem Agassim.

Roger-Vasselin vyzve ve finále v Čennaí Wawrinku

Přemožitel českého tenisty Jiřího Veselého z druhého kola Edouard Roger-Vasselin si v Čennaí zahraje o svůj premiérový titul. Soupeřem třicetiletého Francouze v nedělním finále bude turnajová jednička Stanislas Wawrinka ze Švýcarska.

Sedmý nasazený Roger-Vasselin postoupil do druhého finále v kariéře po semifinálovém vítězství 6:2, 4:6, 6:3 nad Španělem Marcelem Granollersem. Aktuálně 52. hráč světa loni neúspěšně bojoval o titul v Delray Beach.

Osmý muž žebříčku ATP Wawrinka nemusel v semifinále odehrát ani celé dva sety, neboť jeho soupeř Vasek Pospisil z Kanady za stavu 5:5 v druhé sadě zápas kvůli zranění zad vzdal. První set vyhrál Wawrinka 6:4.

Švýcar bude usilovat o pátý triumf v kariéře a druhý v Čennaí po ročníku 2012, kdy v druhém kole zdolal právě svého nedělního finálového soupeře. Roger-Vasselin mu porážku oplatil loni na podzim v Basileji.

Tenisový turnaj žen v Aucklandu (tvrdý povrch, dotace 250 000 dolarů):
Dvouhra - finále:
Ivanovičová (2-Srb.) - V. Williamsová (USA) 6:2, 5:7, 6:4
Čtyřhra - finále:
Fichmanová, Sanchezová (Kan./USA) - Hradecká, Krajiceková (3-ČR/Niz.) 2:6, 6:0, 10:4
Tenisový turnaj žen v Šen-čenu (tvrdý povrch, dotace 500 000 dolarů):
Dvouhra - finále:
Li Na (1-Čína) - Pcheng Šuaj (5-Čína) 6:4, 7:5
Čtyřhra - finále:
Niculescuová, Zakopalová (Rum./ČR) - L. Kičenoková, N. Kičenoková (Ukr.) 6:3, 6:4
Tenisový turnaj mužů a žen v Brisbane (tvrdý povrch):
Muži (dotace 452 670 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Federer (1-Švýc.) - Chardy (8-Fr.) 6:3, 6:7 (3:7), 6:3
Hewitt (Austr.) - Nišikori (2-Jap.) 5:7, 6:4, 6:3
Ženy (dotace 1 000 000 dolarů):
Dvouhra - finále:
S. Williamsová (1-USA) - Azarenková (2-Běl.) 6:4, 7:5
Čtyřhra - finále:
Kudrjavcevová, Rodionovová (Rus./Austr.) - Mladenovicová, Voskobojevová (Fr./Kaz.) 6:3, 6:1
Tenisový turnaj mužů v Čennaí (tvrdý povrch, dotace 459 140 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Roger-Vasselin (7-Fr.) - Granollers (6-Šp.) 6:2, 4:6, 6:3
Wawrinka (1-Švýc.) - Pospisil (5-Kan.) 6:4, 5:5 skreč
Tenisový turnaj mužů v Dauhá (tvrdý povrch, dotace 1 195 500 dolarů:
Dvouhra - finále:
Nadal (1-Šp.) - Monfils (Fr.) 6:1, 6:7 (5:7), 6:2

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články