Hlavní obsah

Tomic zahájil obhajobu v Sydney pod dohledem prchlivého otce

Sydney

Australský tenista Bernard Tomic zahájil svou snahu o obhajobu titulu v Sydney vítězstvím pod dohledem otce, jenž ho navzdory zákazu sledoval z tribuny. Jednadvacetiletý domácí hráč porazil v prvním kole 6:3, 6:0 osmého nasazeného Marcela Granollerse ze Španělska.

Foto: Daniel Munoz, ČTK/AP

Bernard Tomic v duelu s Marcelem Granollersem.

Článek

"Jsem spokojený s tím, jak jsem hrál. A bylo příjemné, že mě mohl zase po delší době sledovat táta," uvedl Tomic. "Vím, že jeho distanc brzy vyprší, za pár měsíců, a zase mi bude pomáhat," dodal.

Tomicův otec a trenér John dostal od ATP roční zákaz účasti na turnajích poté, co loni v květnu během turnaje v Madridu napadl synova tréninkového partnera a zlomil mu nos. Španělský soud ho odsoudil na osm měsíců, ovšem do vězení Tomic starší nemusel.

V Sydney dostal povolení

John Tomic během trestu od ATP nesmí dostat na žádný turnaj akreditaci a nemůže syna doprovázet do prostorů vyhrazených hráčům a trenérům. Ředitel turnaje v Sydney však dovolil, aby si koupil vstupenku na zápas jako kdokoli jiný. "Není zakázáno, aby byl John v prostorech pro veřejnost, což jsem povolil," řekl Craig Watson.

Opačný názor nicméně mají organizátoři grandslamového Australian Open v Melbourne, kam si John Tomic vstupenku zakoupit nesmí. Podle tenisty to nebude představovat větší problém.

"To je v pohodě. Uvidím se s ním doma. Pokud bude něco, co by mi měl říct, řekne mi to," uvedl 52. hráč světa. "Naučil mě hrát tenis. Strávil jsem s ním tolik času, kolik už s nikým jiným v životě nestrávím. Zná mě ze všech nejlíp," řekl Tomic o otci, s nímž má někdy i turbulentní vztah. Předloni během zápasu na turnaji v Miami dokonce požádal rozhodčího, aby otce nechal vyvést ze stadiónu.

Po dobu otcova trestu je oficiálním Tomicovým koučem Chorvat Velimir Zovko. ATP má v květnu oznámit, zda distanc Tomicovi staršímu ukončí.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori