Hlavní obsah

Deblistka Peschkeová by se nebránila návratu do Fed Cupu

Deblistka Květa Peschkeová by se teoreticky nebránila návratu do Fed Cupu. S reprezentační kariérou v soutěži družstev se vítězka čtyřhry ve Wimbledonu rozloučila po triumfu českého týmu v listopadu 2011, ale na turnaji v Sydney ve středu řekla, že je případně připravena týmu pomoci.

Foto: Sport.cz

Květa Peschkeová (vpravo) patří k předním deblistkám světa.

Článek

"Já jsem otevřená pro všechno, když mě budou tak strašně potřebovat," řekla Peschkeová Radiožurnálu na otázku, zda by případně přijala pozvánku do Fed Cupu. "Když budu ve formě a budu na tom fyzicky dobře, tak se dá vždy o všem mluvit. Pokud můžu pomoct, pomůžu, samozřejmě," dodala aktuálně 16. deblistka světa.

Osmatřicetiletá Peschkeová oznámila konec fedcupové kariéry po třinácti letech v soutěži po vítězném finále v Moskvě 2011.

Nyní české tenistky čeká 8. a 9. února zápas 1. kola v Seville proti Španělsku a pravdou je, že kapitán Petr Pála může otázku čtyřhry řešit. Na turnajích se rozpadl pár Andrea Hlaváčková, Lucie Hradecká. Hradecká by tak mohla hrát právě s Peschkeovou, spolu totiž vyhrály v Moskvě za stavu 2:2 rozhodující čtyřhru a zajistily Češkám triumf. Variantou je i spojení Hlaváčkové s Lucií Šafářovou; obě spolu hrají turnaje.

Na okruhu WTA se Peschkeová po roce a půl vrátila ke spojení se Slovinkou Katarinou Srebotnikovou, s níž v roce 2011 vyhrála šest turnajů včetně Wimbledonu, postoupily do finále Turnaje mistryň v Istanbulu a byly první na světě. Rozešly se v létě 2012, do loňska Peschkeová hrála s Němkou Annou-Lenou Grönefeldovou.

Reklama