Hlavní obsah

VIDEO: I v 75 letech pořád umí. Federer si v Melbourne zahrál se svým idolem Laverem

Melbourne

Švýcarský tenista Roger Federer si v Melbourne splnil dětský sen. Někdejší světová jednička si zahrála se svým tenisovým idolem, pětasedmdesátiletým Australanem Rodem Laverem. Oba si na chvíli zapinkali na kurtu Areny Roda Lavera, která bude od příštího týdne hostit zápasy prvního grandslamu sezóny Australian Open.

Tenisové legendy Federer a Laver na kurtu v Melbourne.

 
Článek

Federer v ní po rozehrání s Laverem sehrál charitativní exhibici s Francouzem Jo-Wilfriedem Tsongou, kterého porazil 6:7 (5:7), 6:3 a 7:5.

„Zahrát si s Rodem Laverem, to je pro mě samozřejmě naprosté splnění snu. Navíc v aréně, která nese jeho jméno, což si absolutně zaslouží," řekl držitel rekordních sedmnácti grandslamových titulů včetně čtyř z Australian Open. Do paměti fanoušků se vryla scéna z roku 2006, kdy vyhrál melbournský grandslam a při přebírání trofeje z Laverových rukou propukl dojetím v pláč.

Laver proti Federerovi nastoupil v tradičním bílém úboru ze starých časů. „Říkal, že ho při forhendu trochu bolí zápěstí, tak ať ho šetřím. Když jsme hráli, přišla mi raketa těsně těžká, což znamená, že jsem byl hrozně nervózní. To jsem také byl, protože jsem nechtěl zkazit žádný míč. Byla to pro mě pocta a doufám, že lidi si to také užili. Jsem mu vděčný, že k tomu svolil, protože to není běžné," uvedl dvaatřicetiletý Švýcar na adresu vítěze jedenácti turnajů velké čtyřky, který jako dosud jediný tenista v takzvané open éře získal kalendářní Grand Slam v letech 1962 a 1969.

Reklama

Související témata: